Werknemers verkiezen grappige baas
Brits onderzoek toont aan dat werknemers humor bij hun baas een belangrijkere eigenschap vinden dan oprechtheid, vertrouwen of respect.
De studie, die werd uitgevoerd door de Britse keten Hobbs, toont aan dat slechts tien procent van de vrouwelijke werknemers een vrouwelijke manager verkiest boven een mannelijke. Meer dan een derde (34 procent) geeft echter de voorkeur aan een mannelijke baas. De rest van de ondervraagde vrouwen vindt dat het geslacht van hun manager niet van belang is.
Uit de survey blijkt dat vooral vrouwen tussen 25 en 34 jaar een grotere voorkeur hebben voor een mannelijke baas. Daarnaast wijst de studie uit dat ook mannen liever voor een man werken. Meer dan een kwart van hen verkiest een mannelijke manager, slechts 8 procent werkt liever voor een vrouw.
Ondanks de lichte voorkeur van zowel mannen als vrouwen voor mannelijke managers scoren vrouwelijke leiders in de studie hoger op vlak van communicatie, luisteren en organisatorische vaardigheden, wat essentiële eigenschappen zijn voor een goede leider. Mannelijke bazen worden dan weer geprezen om hun gevoel voor humor, hun logisch denken en zelfvertrouwen.
(nm) – Bron: Dailymail.co.uk
18 september 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Brits onderzoek toont aan dat werknemers humor bij hun baas een belangrijkere eigenschap vinden dan oprechtheid, vertrouwen of respect.
84 procent van de werknemers wereldwijd vindt dat het topmanagement evenveel mannen als vrouwen moet tellen. Slechts 69 procent van de Belgen vindt dat ook.
Als je baas herhaaldelijk iets doet dat je functioneren of dat van de afdeling schaadt, dan moet je dat kunnen aankaarten. Evident is dat natuurlijk niet.
Vrouwen onder elkaar kan leuk zijn. Minder leuk is het als er een bitch in het spel is. Ze verpest de sfeer én beïnvloedt je persoonlijke leven.
Professor Alison Wolf haalt in haar boek 'The XX Factor' een aantal mythes over carrièrevrouwen onderuit. Welke veronderstellingen zijn volgens haar onwaar?
Wanneer het aantal mannelijke studenten kleiner wordt, stellen vrouwen hun kinderwens uit en streven ze meer naar carrières met een hoog loon. Zo blijkt...
Vrouwen met een vrouwelijke functiebenaming zoals 'voorzitster' worden als minder bekwaam beschouwd dan vrouwen met een mannelijk klinkende jobtitel.
Gekeken naar de huidige groei van vrouwen in leidinggevende posities wordt er voorspeld dat pas vanaf het jaar 2085 mannen en vrouwen op dat vlak gelijk zullen zijn.
De hulpverleners en medewerkers kunnen rekenen op het CAW, zodat ze het beste van zichzelf blijven geven. Het CAW Oost-Vlaanderen zet daarbij in op betrokkenheid en talentontwikkeling, met initiatieven als de CAW Tournees en een ruim opleidingsaanbod.