Je collega’s intimideren? Draag iets rood!
Je wil je collega's intimideren? Draag dan zeker iets rood ... zoals het strikje van Elio Di Rupo bijvoorbeeld. Frederik Anseel vertelt op Jobat.be waarom.
Toch niet van diegenen die u op het werk tegenkomt: collega’s en bazen. Dat beweert Shaunti Feltman, auteur van ‘The Male Factor: the Unwritten Rules, Misperceptions, and secret Beliefs of Men in the Workplace’. In het kort: al wat u mannen ziet doen, maar waarvan u niet begrijpt waarom ze het doen.
Al 9 jaar lang spreekt Feltman wildvreemde mannen aan. Met maar één doel: onderzoeken wat ze denken, er een boek over schrijven en dat ten dienste stellen van vrouwen op de werkvloer. En waarom zouden vrouwen zich moeten aanpassen aan mannen, en niet omgekeerd? Omdat, zo zegt Feltman, de hogere regionen nog altijd heel mannelijk zijn. Vrouwen die dat cordon willen doorbreken, weten maar beter hoe er daar over ze gedacht wordt.
Een voorbeeld: het tonen van emoties op de werkvloer is voor mannen een regelrechte afknapper. Op het werk draaien mannen de emotie-knop uit. Dat ze dat ook van anderen verwachten, is een van hun ‘ongeschreven regels’, aldus Feltman. Wie in hun bijzijn zijn of haar emoties toch de vrije loop laat, wordt meteen geklasseerd als ‘incompetent’ en ‘onervaren’.
Ook niet goed: vrouwen die zich gaan gedragen als mannen. ‘Zeer verwarrend’, fluisterde een bedrijfsleider Feltman toe.
(wv)
21 februari 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je wil je collega's intimideren? Draag dan zeker iets rood ... zoals het strikje van Elio Di Rupo bijvoorbeeld. Frederik Anseel vertelt op Jobat.be waarom.
Oudere en jongere werknemers laten samenwerken, verhoogt de productiviteit. In dergelijke teams is er bovendien minder sprake van ziekteverzuim.
Hoe dwing je respect af bij je medewerkers? Jobat komt op de proppen met volgend vijfstappenplan voor al wie op zoek is naar wat meer respect...
Vrouwelijke leidinggevenden blijven zeldzaam. En als ze leidinggeven, is dat doorgaans aan een team van vrouwen.
An werkt voor de dienst Verbouwpremies bij Wonen in Vlaanderen
Veel mensen zoeken nog naar een evenwicht in hun manier van werken. Daarom deze zelfzorgtest...
Van duizend leerlingen tot 64.000. De STEM-Olympiade is een groot succes. “Met STEM kan je de wereld redden.”
Steeds meer bedrijven leggen een focus op werkgeluk. En dat is maar goed ook. Maar hoe zet je als bedrijf optimaal in op werkgeluk?
Een leven lang met volle goesting en overtuiging voor dezelfde werkgever werken: het is niet iedereen gegeven...