Het loon van een onderhoudstechnicus bij ArcelorMittal: 1.600 euro netto
Jobat vroeg Pascal Van Kerrebroeck (48) uit Sint-Amandsberg, onderhoudstechnicus bij ArcelorMittal, hoeveel hij bruto/netto per maand verdient …
Na zijn middelbare studies elektriciteit startte Leroy als onderhoudstechnieker bij een mijnbouwbedrijf. Ook een job bij het energiebedrijf van zijn geboorteland Suriname staat op zijn cv. “Ondertussen woon ik al zeven jaar in België. Via een interimkantoor kon ik in een ploegenstelsel starten in de productieafdeling bij Milcobel in Langemark.”
Vanuit zijn interesse voor de technologische productieomgeving bij Milcobel ging Leroy aan de slag als operator op de kaasafdeling waar mozzarella wordt gemaakt.
“Voorafgaand volgde ik zes maanden een doelgerichte opleiding. Mijn takenpakket bestond uit het opvolgen van het hele productieproces: blokken kaas opvangen, machines en temperatuur controleren, diverse parameters opvolgen. Een zekere mate van technisch inzicht is voor deze job wel een vereiste.”
Leroy bouwde zijn loopbaan uit in de mozzarella-afdeling en groeide door van operator naar kaasmaker tot lijnverantwoordelijke. “Om de mozzarella te maken, voeg je producten als calcium of stremsel toe aan de melk. Ook het controleren van de temperatuur en de Ph en de reiniging van de machines maakte deel uit van mijn takenpakket.”
Leroy werd gevraagd om lijnverantwoordelijke te worden. “Dat had zeker te maken met mijn ervaring en kennis, maar ook met mijn stressbestendigheid. Als lijnverantwoordelijke werkte ik vooral probleemoplossend, maar was ik ook operationeel actief in het productieproces. Als er zich problemen voordoen, moet je zoeken naar alternatieven om stilstand zoveel mogelijk te voorkomen.”
Leroy ervaarde vooral de variatie als een belangrijke meerwaarde in zijn job als lijnverantwoordelijke. “Iedere dag is anders. Omdat ik niet graag stilzit, vind ik het fijn om bezig te zijn, om te helpen met het zoeken naar oplossingen. Daarnaast vind ik het tof om samen te werken met collega’s, want zonder een goede communicatie kom je nergens. Ook de waardering van leidinggevenden kan ik zeer smaken.”
Vanuit Milcobel kunnen medewerkers gratis relevante opleidingen volgen buiten de werkuren. Zo pikte Leroy onder meer nog een extra opleiding elektriciteit mee. Sinds kort worden e-learning opleidingen aangeboden voor productiemedewerkers, en ook programma’s rond voedselveiligheid behoren tot het aanbod. Binnen teams worden de ontwikkelnoden in kaart gebracht om hier vervolgens mee aan de slag te gaan.
Om het beeld compleet te maken: in oktober 2018 start Leroy als technieker op de technische dienst. “Voor mij is de cirkel op deze manier rond. Milcobel gelooft in mij en geeft me nu de kans om mijn droomjob als technieker waar te maken. Als technieker word je geconfronteerd met weer heel andere uitdagingen en ook opleidingen zijn weer aan de orde van de dag.”
Leroy ziet veel perspectieven in zijn functie bij Milcobel. “Ik hou van stabiliteit. Als ik het ergens naar mijn zin heb, dan wil ik me graag voor een langere tijd verbinden, daar kunnen ze bij Milcobel op rekenen.”
De vestiging in Langemark (372 vaste medewerkers) waar Leroy actief is, produceert melkpoeder, industriële kazen (zoals mozzarella), boter, room, … “We kijken steeds uit naar nieuwe arbeiders en bedienden, zoals operatoren, techniekers en ingenieurs. We geven de voorkeur aan medewerkers die proactief denken en continu willen verbeteren. Dit past volledig bij de filosofie van Milcobel, waarbij we volop kansen geven aan medewerkers. Bij Milcobel draait alles om melk – ook onze kernwaarden: Moedig, Eerlijk, Loyaliteit, Kwaliteit. Het is belangrijk dat geïnteresseerden zich kunnen vinden in onze waarden”, vertelt Emily Maes, Talent Manager bij Milcobel.
(wv)
1 oktober 2018Jobat vroeg Pascal Van Kerrebroeck (48) uit Sint-Amandsberg, onderhoudstechnicus bij ArcelorMittal, hoeveel hij bruto/netto per maand verdient …
We vroegen aan Lionel (26) uit Guigoven hoeveel hij verdient ...
Via e-learning konden we op kantoor al veel aanleren, maar EHBO via e-learning was eerder uitzonderlijk. Tot nu, met dank aan Attentia.
Een industriële kmo gespecialiseerd in automatisering is geen usual suspect om te praten over het ethische aspect van robots aan de productielijn.
Elektrisch rijden zit in de lift. Steeds meer bedrijven kiezen voor de elektrificatie van hun vloot. Toch leven er nog wat vooroordelen. Onterecht, zegt Alexander Buyckx, Strategic Consulting Manager bij Athlon.
Omdat voorkomen beter is dan genezen, zoomen we in op gezonde eetgewoontes die je kunnen helpen om de burn-out buiten de deur te houden.
Niet alleen werknemers maar ook bedrijven zoeken een manier om hun stijgende kostenplaatje onder controle te houden. Hoe zullen bedrijven besparen in 2023?
Aurore Innebeer is ploegleider bij Unilin Flooring in Avelgem. Ze woont in Frankrijk en is Franstalig, maar voelt zich volledig thuis bij Unilin.
We vroegen deze 47-jarige Antwerpenaar hoeveel hij verdient en wat zijn job als business systems manager precies inhoudt...