Bekijk jij ook je loopbaan na COVID-19?
Door de maandenlange coronacrisis hebben heel wat werknemers nagedacht over wat ze nu eigenlijk belangrijk vinden qua werk en loopbaan. Hoe zit dat bij jou?
Een en ander blijkt uit de recentste versie van het Nationaal Geluksonderzoek, dat regelmatig wordt uitgevoerd door UGent en Nationale Nederlanden. Deze keer zelfs tweemaal, omdat de eerste versie van de studie net voor de coronacrisis werd afgerond. Uit dat tweede onderzoek bleek dat de coronacrisis het geluk van de Belgen gemiddeld een kleine deuk geeft.
De levenstevredenheid steeg van 6,55 op 10 in 2018 naar 6,73 op 10 net voor de crisis, maar daalde nadien weer lichtjes naar 6,62 op 10. “De coronacrisis zorgt ervoor dat de Belg meer angst ervaart, maar heeft ook positieve effecten”, oppert UGent-professor Lieven Annemans. Zo voelen de Belgen zich gemiddeld extra verbonden met elkaar. “Maar wie deze crisis alleen doorbrengt, riskeert een stevige deuk in zijn geluk te krijgen.”
Als we naar het werkgeluk kijken, dan zien we een dubbele beweging. Het percentage Belgen dat ongelukkig is op zijn werk, steeg in het onderzoek van 24 naar 28 procent door de coronacrisis. “Wie bang is om zijn job te verliezen, is significant minder gelukkig met zijn werksituatie”, weet Annemans.
Maar ook het aantal Belgen dat aangeeft zeer tevreden te zijn op en met zijn werk stijgt van 41 naar 43 procent. Corona werkt qua professioneel geluk blijkbaar uitersten in de hand.
De mate waarin men denkt zijn/haar job te verliezen in nabije toekomst.
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Door de maandenlange coronacrisis hebben heel wat werknemers nagedacht over wat ze nu eigenlijk belangrijk vinden qua werk en loopbaan. Hoe zit dat bij jou?
In volle lockdown vielen op onze Belgische arbeidsmarkt tot 15 procent minder ontslagen dan vóór de corona-uitbraak.
Je gedachten bepalen voor een groot stuk je geluksgevoel, thuis en op het werk. Ziehier 5 positieve gedachten om je werkleven makkelijker te maken...
Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal voor een organisatie. Ziehier de pijlers voor een proactief wellbeingbeleid.
Als jij je tijdens het werken nog eens alleen voelt … er zijn heel wat jobs waar je je nog een stuk eenzamer zou voelen!
Zowel werknemers als werkgevers zien een overwegend positief effect van thuiswerken op de productiviteit.
Overmatige werkdruk kan stress veroorzaken, maar met de juiste mindset kunnen er ook voordelen zijn. Welke? Dat lees je hier.
We zijn er ons dikwijls niet van bewust, maar onze lichaamstaal zegt meer dan 1.000 woorden. Wij verzamelden voor elk lichaamsdeel enkele tips.