Mannenhersenen blokkeren bij stress
Het kan vrouwen razend maken: hun partner die tijdens een heftige ruzie plots zijn gedachten laat afdwalen en niet meer luistert naar wat er wordt gezegd. Nochtans kunnen mannen daar helemaal niets aan doen.
Sukkel je ergens mee of heb je je pijn gedaan? Laat het gevloek maar komen. Dat is alvast het advies van professor Yehuda Baruch van de University of East Anglia. Volgens hem zou vloeken een goede manier zijn om met stress om te gaan, solidariteit onder de werknemers te creëren en pijn te verbijten.
Het klinkt misschien vreemd, maar vloeken zou goed zijn voor je carrière. Zeker in situaties waarbij je de stress nog amper het hoofd kan bieden. En er is nog meer. Raar maar waar zou vloeken de teamspirit bevorderen.
Maar wees voorzichtig waar je vloekt. Doe het niet ...:
Overdrijf er ook niet mee. Want hoewel onderzoek uitwees dat vloeken goed is, doe je het beter niet te frequent. Hoe meer je vloekt, hoe minder effect het zal hebben. Na een tijdje raak je er immers aan gewend en zullen de woorden hun emotionele kracht verliezen.
Zoek je nóg een excuus om te kunnen vloeken? Volgens wetenschappers zou het helpen tegen pijn. Als je pijn hebt zouden je hersencircuits verbonden zijn aan emoties, die op hun beurt je hartslag verhogen en je pijngevoeligheid verlagen.
Dat was alvast de conclusie van enkele onderzoekers aan de Keele University in Groot-Brittannië. Zij lieten studenten om ter langst hun handen in een kom met koud water onderdompelen. Ondertussen moesten enkele jongeren vloeken, terwijl de andere studenten niets mochten zeggen. Wat bleek? De jongeren die vloekten konden 40 seconden langer in het water blijven.
(mw) - Bron: businessinsider.com               
27 juli 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het kan vrouwen razend maken: hun partner die tijdens een heftige ruzie plots zijn gedachten laat afdwalen en niet meer luistert naar wat er wordt gezegd. Nochtans kunnen mannen daar helemaal niets aan doen.
Soms zou je die lastige collega de nek willen omwringen. Zo ver hoef je het niet te laten komen. Een stevige ruzie kan al heel wat opleveren.
Niet alleen te veel werk, ook bazen kunnen serieus wat stress veroorzaken. En dat gebeurt ook: werknemers zijn niet echt lovend over hun chef, zo blijkt.
Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig met stress te kampen heeft. En ja, elk heeft zo zijn manier om ermee om te gaan. Maar wat is nu de gezondste manier?
We pendelen nog steeds meestal met de auto naar het werk én ... al dat thuiswerken is slechts weggelegd voor een minderheid aan werknemers.
Wat zijn de verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden? Welk loon kan je als sales assistent verwachten? In welke sectoren is de vraag het hoogst ?
Een werkgever mag communiceren over het eventuele vertrek of ontslag van een medewerker. Maar die informatie moet ook minimaal blijven!
Johan D’Haeseleer, timemanagementcoach, heeft een methodiek ontwikkeld om meer controle over je werk te krijgen. 8 praktische tips om tijd te winnen!
Small talk met je collega's? Het heeft meer voor- dan nadelen. Lees er meer over.