Wat mag je vooral NIET doen als je gaat solliciteren... bij Google
Google ontvangt per week 75.000 CV’s. Google-rekruteerder, Michael Junge, vertelt in zijn boek wat je niet mag doen als je bij Google solliciteert.
Sergey werd geboren als Sergej Michailovitsj Brin in Moskou en emigreerde op zijn 6 jaar naar de VS. Zijn passie voor wiskunde kreeg hij van geen vreemden. Zowel zijn vader als grootvader waren wiskundigen. Hij wist een Bachelor diploma te behalen aan de universiteit van Maryland en studeerde daar zowel wiskunde als computerwetenschappen. Daarna ging hij naar Stanford University om een PhD te halen in computerwetenschappen. Op Stanford ontmoette hij Larry Page en de rest is (Google) geschiedenis. Zowel Page als Brin horen nu tot de rijkste mensen ter wereld.
Volgens industrie-analysten is hij de excentriekeling van de Google-bende. “Sergey is een gewaardeerde en geliefde zonderling. In tegenstelling tot Google’s vorige en huidige CEO’s, Larry Page en Eric Schmidt, is hij degene die al de coole dingen mag doen bij Google. Hij zei: ‘Larry, doe jij nu het harde, prestigieuze werk maar, zodat je op het einde van je leven al de leuke dingen kan doen, zoals Bill Gates. Maar ik schrap alle bullshit en ga nu alle leuke dingen doen.’”
Enkele feitjes:
The insanely successful and unorthodox life of Google founder Sergey Brin
Posted by Business Insider on lundi 31 août 2015
(sjv) – bron : Business Insider / Vanity Fair
20 oktober 2015Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Google ontvangt per week 75.000 CV’s. Google-rekruteerder, Michael Junge, vertelt in zijn boek wat je niet mag doen als je bij Google solliciteert.
In België worden stagiairs over het algemeen niet vergoed. In de VS daarentegen wordt er gewoonlijk wél een compensatie voorzien, zeker bij Google & co...
In het bedrijfsleven is een goede naam extra belangrijk. Volgens een recente survey zijn dit de 20 ceo's met de beste én de slechtste reputatie …
Een gebalanceerd management organiseren is niet altijd even gemakkelijk, dat ondervond ook Larry Page, de CEO van Google.
Bij de naam Google denken we spontaan aan de zoekrobot die ons door het World Wide Web loodst, maar er zitten ook mensen achter die site. En die hebben best leuke voordelen op het werk.
Als je dacht dat je al moeilijke sollicitaties gedaan hebt, dan heb je het mis. Bij Google is het pas echt moeilijk om binnen te geraken. Enkele voorbeelden
Bij De Lijn hebben ze een gefundeerde en doordachte HR-aanpak uitgewerkt. “Want elke dag doet ertoe”, vertelt talentmanager An De Bel.
Als bekende HR-dienstverlener is Randstad Group betrokken bij de loopbanen van heel wat mensen. Uiteraard staat ook de ontwikkeling van eigen medewerkers centraal. Door autonoom initiatieven te nemen, werken zij elke dag aan hun eigen ontwikkeling.
Bij Unilin loopt sinds een jaar of twee een interessant initiatief: intervisiesessies. Al gelden enkele opvallende spelregels.