5 geheimen om te overtuigen
In het bekende boek Overtuigingskracht overlopen Noah Goldstein en Steve Martin zestig tips en strategieën met één doel: hoe mensen overtuigen.
Hoe kan dit beter? En waarom is het zo belangrijk om aan het einde van je presentatie op een goeie manier af te ronden?
Wanneer je een presentatie geeft, steek je heel wat tijd in de voorbereiding: je verzamelt de inhoud, giet dit in een structuur, maakt heldere slides en wellicht denk je ook nog aan een sterke openingszin. Maar vaak vergeten we dat ons verhaal veel overtuigender overkomt als we op een krachtige manier kunnen eindigen.
Uit onderzoek blijkt dat er twee momenten zijn waarop de aandacht van het publiek het grootst is: bij het begin van je presentatie en… juist, op het einde.
De laatste woorden die je uitspreekt hebben dus een grote impact en zullen langer blijven hangen.
Daarom is het zo belangrijk om op het einde van je presentatie je voornaamste kernboodschappen nog even te herhalen. Wat wil je dat de mensen onthouden? Welke boodschap wil je dat ze meenemen naar huis? Verwerk deze informatie in je einde en je slaat twee vliegen in één klap.
Meer presentatietips? Download het gratis e-book “Overtuig als spreker”.
(Lieven Buyse) - Bron: www.expertacademy.be
20 september 2019In het bekende boek Overtuigingskracht overlopen Noah Goldstein en Steve Martin zestig tips en strategieën met één doel: hoe mensen overtuigen.
Heel wat tips zijn waardevol maar eigenlijk zijn er slechts 3 essentiële succesfactoren voor een geslaagde presentatie. En die geven we je graag mee.
Of het nu een belangrijke presentatie is voor de board, een sales pitch of een informeel woordje aan het begin van een receptie: 9 kostbare tips!
Een sterke introductie of inleiding om je presentatie te beginnen is enorm belangrijk. Maar wat vertel je in die inleiding? En wat zijn de valkuilen?
“Jantje ging op een dag naar zijn werk. Hij lachte met zijn collega’s de hele dag door en het werk ging veel vlotter dan anders.”
Een presentatie is pas geslaagd als de boodschap goed overkomt bij je publiek. Daarom deze 5 do's en 3 don'ts op een rij...
Komieken staan regelmatig op een podium en weten hun verhaal te brengen voor een divers publiek. Ze zijn dan ook experten als het op presenteren aankomt.
Wanneer we communiceren gebruiken we vaak, bewust of onbewust, onze handen ter ondersteuning van wat we zeggen. Maar wat kan je beter NIET doen?
Toegegeven, PowerPoint is nog steeds koning in presentatieland, maar dat neemt niet weg dat Prezi een gestage opmars maakt en daar zijn goeie redenen voor!