Ben jij introvert of hoogsensitief?
Wil je gelukkig, gezond en succesvol zijn dan is het heel belangrijk om te weten welk type HSP je bent.
Klaar om te schitteren? Here we go!
De spanning is vaak te snijden aan het begin van je presentatie. Het publiek verwacht veel en zelf ben je nerveus. Doorbreek dat snel met een ijsbreker. Dat kan humor zijn (let op: houdt ook gevaren in!), een vraag stellen aan je publiek, een persoonlijk verhaal vertellen, een sterk beeld laten zien... de mogelijkheden om je publiek van bij de eerste seconde te verrassen zijn oneindig.
Keep it short and simple. Gooi alle ballast overboord uit je presentatie. Vraag je bij elke slide, elk woord, elke zin af: heb ik dit wel écht nodig? Beperk je structuur tot 3 kernboodschappen, meer zal je publiek niet onthouden en meenemen naar huis.
Geef ook niet te veel details, die zijn misschien wel interessant voor jou maar je publiek heeft er wellicht geen boodschap aan.
Zorg ervoor dat je slides een ondersteuning zijn van wat je vertelt en geen letterlijke kopie. Maak overzichtelijke dia's, met grote beelden en weinig tekst. Dat veronderstelt dat je de inhoud van je presentatie goed kent, je slides aflezen is niet boeiend voor je publiek.
Neem dus de tijd om op voorhand een paar keer door je verhaal te gaan en het zelfs luidop te oefenen. Zo check je meteen de timing en zal je de overbodige inhoud snel ontdekken!
Wil je de belangrijkste valkuilen bij het presenteren vermijden? Bekijk dan deze video voor meer tips.
(lb) - Bron: www.expertacademy.be
Wil je gelukkig, gezond en succesvol zijn dan is het heel belangrijk om te weten welk type HSP je bent.
Toegegeven, PowerPoint is nog steeds koning in presentatieland, maar dat neemt niet weg dat Prezi een gestage opmars maakt en daar zijn goeie redenen voor!
Welke factoren garanderen een goede presentatie? We vroegen het aan enkele topmanagers en CEO’s en delen hun tips in dit artikel en deze video.
Een goede voorbereiding, een vlotte presentatie én een degelijke follow-up blijken makkelijker gezegd dan gedaan. Enkele tips om je op weg te helpen.
De opening is één van de belangrijkste onderdelen van een presentatie. Grijp je de aandacht van het publiek of raak je ze voorgoed kwijt?
Zweten, trillen, rood worden, stotteren, hartkloppingen, de zenuwen staan op scherp want je moet een presentatie geven en je hebt spreekangst. Wat nu?
Komieken staan regelmatig op een podium en weten hun verhaal te brengen voor een divers publiek. Ze zijn dan ook experten als het op presenteren aankomt.
Artificiële intelligentie maakt steeds vaker deel uit van ons leven. Ook bij het matchen van werkzoekenden met vacatures kan het zeker een meerwaarde betekenen.
Een onbelast centje bijverdienen was nog nooit zo eenvoudig. We zetten alle voor- en nadelen van de flexi-job op een rijtje.