Vier je mislukkingen in stijl! 5 tips
Een nieuwe grote klant die binnengehaald wordt of een project dat succesvol afgehandeld wordt, daar klinken we op. Maar niet alleen successen, ook mislukkingen en fouten zouden gevierd moeten worden.
Toch voelen uitstellers zich vaak schuldig en irriteren ze regelmatig hun naaste omgeving met hun gedrag. Volgens John Perry, een filosofieprofessor aan de Stanford University en auteur van 'The Art of Procrastination', moeten uitstellers zich echter niet schamen. Hij geeft zelfs de volgende tips:
De raad 'beperk je verplichtingen tot een minimum' bijvoorbeeld is eerder een excuus om een luierik te worden. Als een uitsteller geen zin heeft om een bepaalde opdracht uit te voeren, dan helpt het niet dat hij helemaal niets anders om handen heeft. Daarom is het toch beter om veel zaken te doen te hebben, om een druk to do-lijstje te hebben. Zo kan je namelijk aan verschillende andere dingen werken en ben je toch productief wanneer je geen zin hebt in dat ene werkje.
Dat maakt je namelijk depressief en zorgt ervoor dat je helemaal niets gedaan krijgt. We hebben allemaal wel een gebrek aan bepaalde 'krachten'. Zo kunnen de meeste mensen geen auto optillen om een band te vervangen, daar dient een krik voor. Ook lange rekensommen in het hoofd maken is niet iedereen gegeven, waarvoor de rekenmachine is uitgevonden. Dankzij verschillende hulpmiddelen zijn we dus in staat om meer te bereiken. Ook de uitsteller heeft hulpmiddelen die maken dat hij zichzelf kan manipuleren om resultaten te behalen die hij niet enkel met wilskracht zou kunnen bereiken.
Stel dat je je laptop opstart om je mails te checken. Voor je het weet ben je als uitsteller de hele ochtend op het net aan het surfen, zonder dat je nog maar aan dat belangrijke rapport bent begonnen. Je googelt iets dat je niet kent, komt op Wikipedia terecht en komt via verschillende links op andere interessante websites terecht. De sleutel hier is om je laptop op te starten, zonder dat je de stekker hebt ingestoken. Na een tijd zal je batterij je beginnen waarschuwen dat het niet meer lang zal duren voor je laptop uitvalt. Dat is de trigger die je nodig hebt om aan die belangrijke opdracht te beginnen.
Perry bedoelt hiermee niet dat je moet vermijden om de zaken perfect te doen. Hij wil hiermee wel zeggen dat je moet stoppen met fantaseren over hoe je alles perfect kan doen. Vaak is uitstel een manier om onszelf toe te laten om werk minder perfect uit te voeren. En dat is vaak helemaal niet erg. Sommige zaken vereisen nu eenmaal geen perfectie.
Wees eerlijk. Beken aan anderen dat je last hebt van uitstelgedrag en geef toe dat dit 'een zwakte' is. Vererger je gedrag niet door het uitstellen te ontkennen. Als je oprecht toegeeft dat je een uitsteller bent, zullen anderen je sneller vergeven.
(nm) – Bron: Online.wsj.com
15 april 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een nieuwe grote klant die binnengehaald wordt of een project dat succesvol afgehandeld wordt, daar klinken we op. Maar niet alleen successen, ook mislukkingen en fouten zouden gevierd moeten worden.
Er zijn ontzettend veel voordelen verbonden aan vroeg uit je bed kruipen. De volgende 10 ceo's zweren bij vroeg opstaan. Hun redenen?
Johan D’Haeseleer, timemanagementcoach, heeft een methodiek ontwikkeld om meer controle over je werk te krijgen. 8 praktische tips om tijd te winnen!
Mensen die deeltijds werken, krijgen regelmatig te maken met vooroordelen. Maar de échte reden waarom iemand kiest voor deeltijds werk, is vaak de nood aan flexibiliteit.
Nu we meer flexibel werken dan pakweg vijf jaar geleden, vindt ruim de helft van de Vlamingen de lunchpauze nog belangrijker dan vroeger...
Hey, young graduate! Weet jij al welke soorten vorming, training en opleiding er bestaan voor wie pas de werkvloer betreedt?
IT is onmisbaar bij De Lijn: “Zonder onze IT-systemen rijden chauffeurs blind”.
Hoe word je negentien jaar op rij Top Employer? Dat moet je aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen vragen...
Referenties bieden werkgevers de mogelijkheid om van iemand anders te horen wie je bent, hoe je werkt, en wat jouw sterke én zwakke punten zijn.