Dé remedie tegen stress? Kitten therapie! (VIDEO)
Wanneer stressballen, extreme yogahoudingen en zelfhulpboeken niet meer werken, zou deze schattige therapie wel eens de ultieme oplossing kunnen zijn…
Het is gezonder dan die mix voedingssupplementen die je door je lunch maalt en je zou zo maar eens die verzameling lege energiedrankblikjes van je bureau kunnen gooien, zonder ze opnieuw aan te vullen. Maar wat is het?
Een micro-pauze werkt haast therapeutisch en doet wonderen voor je gezondheid. In plaats van 8 uur aan een stuk aan een opdracht te ploeteren, zorgen korte pauzes voor een beetje ademruimte. Deze mini-activiteiten kunnen het monotone ritme waarmee je aan je taken werkt even doorbreken.
Zo zijn microbreaks blijkbaar goed voor je concentratievermogen, verminderen ze je stressniveau en verlagen ze je hartritme, maar ze maken werknemers ook meer betrokken en het werk een stuk aangenamer.
Zoals de benaming zelf doet vermoeden, gaat het hier niet om een uitgebreide activiteit en is het niet zoiets als ‘een half uur gaan wandelen’ of ‘een uur naar de fitness’. Nee, een kop thee zetten, een YouTube video kijken, of de kantoorplanten water geven, kan al voldoende zijn. Een kleine taak die je even mentaal en/of fysiek wegrukt van een afstompende of langdradige bezigheid.
De enige voorwaarden zijn dat de pauze kortstondig is en vrijwillig genomen wordt. De invulling bepaal je dus helemaal zelf en de lengte in principe ook. De ideale lengte kan voor iedereen anders zijn, maaar vermijd 3 uur durende Facebook- of Pinterest-sessies of begin ook geen online spel van 2 uur, want dan is het een afleiding en geen productiviteitstool meer. Zorg voor een aangename invulling van je ‘break’ en kies iets waar je niet moe van wordt.
Bewust omspringen met je pauzes helpt. Het is gemakkelijk om in oude tijdsverspillers of ongezonde gewoontes een micro-break te zien: snel een kop koffie, tegen een collega klagen over het werk, een suikerbom binnenspelen, of snel een andere frustrerende taak tussendoor doen/multitasken. Vermijd deze energievreters als de pest. Dit zijn geen micropauzes. Wil dit zeggen dat een koffiepauze niet kan? Dat kan uiteraard wel, maar zie dit als een aparte pauze en niet als een microbreak.
Deze kleine pauzes zijn verder ideaal voor mensen die tijdens het werk veel spanning opbouwen in hun schouders en ogen. Maak een kleine, fikse wandeling of ga gewoon even een frisse neus halen. Een online spelletje spelen, is hier eerder een energievreter en gaat niet ontspannend zijn. Ben je iemand die veel piekert? Dan kan even hersenloos op het internet surfen net deugd doen. Ga voor jezelf dus even na wat voor micro-pauze bij jou past.
Weet je van jezelf dat je halsstarrig doorwerkt en pauzes vergeet te nemen? Stel dan herinneringen in op je telefoon of laptop. Zet een fles water op je bureau, zodat je sneller water gaat halen. Zet je favoriete thee in de kast. Of neem jezelf voor om de wc op een andere verdieping te nemen en laat er een magazine slingeren. Of ga na welke planten wel wat water kunnen gebruiken.
Geef jezelf een excuus om even te stoppen en jezelf weg te rukken van het computerscherm. Doe het desnoods met een collega om elkaar af te leiden, maar trap niet in de val... niet over het werk praten dan!
(sjv) - Bron: Manners.nl
18 juli 2016Wanneer stressballen, extreme yogahoudingen en zelfhulpboeken niet meer werken, zou deze schattige therapie wel eens de ultieme oplossing kunnen zijn…
Niet alleen gamers hebben last van geïrriteerde ogen door schermmoeheid. Kantoormensen kunnen er al na 3 uur per dag computerwerk mee in aanraking komen.
De namiddagdip is berucht: als we zo’n zeven uur aan het werk zijn, zakken onze concentratie, onze wilskracht en ons beoordelingsvermogen dramatisch in.
Sneller, beter, meer… Soms voel je de energie uit je wegvluchten en probeer je dat kleine vluchtgaatje zo goed mogelijk te dichten.
Het is belangrijk om te bewegen op kantoor. Voor deze oefeningen heb je niet meer dan 2 minuten nodig en ze zijn een boost voor je energie.
Te lang zitten is niet gezond, maar met een bureaujob kan je vaak niet anders... Of toch? Zit je momenteel neer? Ontdek wat je kan doen om wat actiever te zijn!
Stress? Dan kan je yoga of mindfulness proberen... Mag het iets intensiever? Boek dan eens een half uurtje in een rage room of agressiekamer.
Welke steden vragen voor expats het meeste van de portemonnee en welke het minst? Mercer stelde ook dit jaar een Cost of Living City Ranking op.
Op je cv mag je je van je beste kant laten zien. Enkele tips om met een aantrekkelijk cv naar je sollicitatiegesprek te trekken, zonder dat je hoeft te liegen.