Hoe lang zullen wij nog e-mailen?
De Chinezen gebruiken e-mail enkel nog voor het doorsturen van officiële documenten. Alle dagdagelijkse zakelijke communicatie verloopt via WeChat.
Vergaderingen zijn bijna dagelijkse kost voor de meeste werknemers. Of je nu in de verkoop staat, als vastgoedmakelaar aan de slag bent of elke dag als brandweerman moet uitrukken, vergaderen hoort nu eenmaal bij de job. En dat brengt behoorlijk wat stress met zich mee.
Gelukkig staat de tijd niet stil en vind je vandaag al heel wat middeltjes om het leven op de werkvloer een stuk makkelijker en meer ontspannen te maken. Dankzij artificiële intelligentie – kortweg AI – heb je een kunstmatig hulpje dat bijvoorbeeld al je afspraken voor je regelt. Het enige wat je moet doen is een mailtje sturen. Je vergaderpartner ontvangt van je virtuele assistent een uitnodiging om de plaats en tijd te bespreken. Erg handig.
Met de moderne technologie van vandaag kun je ook makkelijk een vergadering bijwonen zonder fysiek aanwezig te zijn. Slack is bijvoorbeeld een van de populairste chatplatforms. Je kunt gewoon vanuit je zetel deelnemen aan het gesprek en belangrijke knopen doorhakken. Al vind je hier meer robots die het gesprek voeren dan echte mensen.
Wil je toch het menselijke contact behouden? Dan kun je nog altijd een videoconferentie organiseren. En de mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos: Skype, FaceTime of Messenger bijvoorbeeld. Al voelt het soms wat onnatuurlijk aan, want op zo’n scherm zie je er heel wat vermoeider uit dan in het echte leven.
Je kunt natuurlijk altijd beroep doen op plastische chirurgen in Los Angeles die speciale Skype-facelifts doen om je te laten schitteren op het scherm, maar dat gaat misschien een stapje te ver. De oplossing: de videoconferentierobot. Dat is althans de mening van de Londense futuroloog Ben Hammersley.
Een videoconferentierobot is een robot waarbij je gezicht wordt weergegeven op een scherm dat zo groot is als je hoofd. Het staat op ergonomische hoogte, zodat je collega’s geen nekpijn krijgen door naar je te staren. En de wielen die onder de robot staan, maken het mogelijk dat je de robot van op een afstand kunt besturen.
Je zou de robot dus op je werk kunnen laten rondrijden, terwijl je zelf aan het genieten bent op een strand met een cocktail in de hand. Je kunt vergaderingen bijwonen en terwijl praatjes maken met je collega’s in de gang.
Maar het absolute toppunt van zo’n robot, is dat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt bedienen. De vergadering van de directie, een congres in Parijs en een meeting met je binnenhuisarchitect kun je perfect op hetzelfde moment plannen. Drie keer minder stress, heerlijk toch?
(dt/em) - Bron: Regus
9 april 2018De Chinezen gebruiken e-mail enkel nog voor het doorsturen van officiële documenten. Alle dagdagelijkse zakelijke communicatie verloopt via WeChat.
Nee, zo ver als Londen en Parijs staat Brussel nog niet, maar toch beweegt er een en ander in de hoofdstad als het over virtual reality gaat.
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Volgens Julie Shah is de kans groot dat mens en robot in de toekomst zij aan zij zullen werken.
De digitalisering en robotisering vormt een steeds groeiende bedreiging voor jouw functie en job? Niet noodzakelijk. Kijk en lees zelf maar ...
Draag je graag zwart? Denk dan best twee keer na vooraleer je je naar je werk begeeft. Misschien kom je bij je collega's dan wel lui over ...
Wat hebben Lidl, CM en Asap met elkaar gemeen? Zij, en nog flink wat andere, zijn op 26 maart als werkgever aanwezig op de jobbeurs van Jobat in Sint-Niklaas.
Of je belastingen moet betalen op je reiskostenvergoeding, hangt af van je keuze van transport, van en naar het werk ...
Ondanks dat we economisch gezien in woelige wateren verkeren stijgt het aantal bedienden dat een winstpremie krijgt. Hoe kan dat?