Zijn werklozen rijker in het buitenland?
Belgische uitkeringen zijn bij de laagste in Europa, al zijn ze in principe niet beperkt in de tijd.
65.000 euro verdienen als bedelaar? Hallucinant, maar het kan... in Dubai.
In veel landen is bedelen bij wet verboden. Sommige landen proberen het bedelen gewoon in te perken. Andere landen tolereren het. Dubai is één van de landen die bedelen verbiedt. Hoe komt het dan dat zij de best verdienende bedelaars hebben?
Dubai, met zijn oliemiljonairs en luxeverblijven is in de eerste plaats misschien niet gekend om zijn armoede, maar het is er wel. Er zijn dan ook heel wat bedelaars aanwezig die hopen op wat vrijgevigheid van de rijkere inwoners en bezoekers van het emiraat. Sterker nog, mensen kiezen Dubai uit als toeristische bedelbestemming.
Bedeltoerisme, het klinkt gek, maar het wordt snel minder belachelijk als je weet wat je ermee kan verdienen. Zo zou je op een vrijdag, bij de uitgang van een moskee, al gemakkelijk 360 euro per uur kunnen bijeen bedelen. Je vliegticket zal snel terugverdiend zijn op deze manier. Onlangs pakte de politie nog een bedelaar op, die maar liefst 270.000 dirham (of 65.000 euro) per maand verdiende.
Het bestuur van Dubai is zich van het probleem bewust en wil het aanpakken voor het de spuigaten uitloopt. Ze vrezen voor de veiligheid van de stad als ze het gewoon zijn beloop laten gaan. Ze zetten daarom fel in op een anti-bedelcampagne.
Ze viseren tijdens deze campagne vooral bedelaars die Dubai zijn binnengeraakt met een toeristen- of zelfs zakenvisum. In het eerste kwartaal van 2016 alleen al werden er 59 bedelaars gearresteerd, waarvan de meesten in het bezit waren van een toeristenpas. Hun plan: een maximumbedrag bijeen bedelen in maximum 3 maanden tijd.
De politie is vooral extra alert tijdens de ramadanperiode, omdat bedelaars dan hun slag willen slaan. In 2015 werden er rond deze periode zo’n 197 opportunisten opgepakt.
Het is misschien wel illegaal, maar voor veel bedelaars is het het risico duidelijk waard.
(sjv) – Bron: Express Business
11 april 2018Belgische uitkeringen zijn bij de laagste in Europa, al zijn ze in principe niet beperkt in de tijd.
Momenteel woont 1 Belg op 20 in het buitenland. Naast onze buurlanden zijn ook de VS, UK, Canada en Zuid-Afrika populaire bestemmingen.
Ik heb een job aangeboden gekregen in Frankrijk. Toch blijf ik in België wonen. Waar betaal ik dan belastingen op mijn inkomen?
In een vergrijzende arbeidsmarkt vol knelpuntprofielen is het aanlokkelijk om in het buitenland te zoeken naar geschikte profielen. Is dit een oplossing?
Schijnzelfstandigen oefenen hun activiteit uit onder het statuut van zelfstandige, terwijl ze in werkelijkheid onder het gezag van een werkgever werken.
Zakenreizen zijn veel minder vrouwvriendelijk dan vaak wordt gedacht. Vrouwelijke medewerkers ondervinden veel meer ongemakken dan hun mannelijke collega’s.
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?
Je gaat graag werken, maar je partner is niet zo enthousiast over je job. Wat moet je dan doen: van werk veranderen of je lief buiten zetten?
De tendens van de vervlechting tussen werk en privé zet zich traag maar dapper verder...