Overwerk leidt tot hartaanval
Van hard werk ga je niet dood! Of toch wel? Volgens Britse onderzoekers hebben mensen die meer dan elf uur per dag werken bijna zeventig procent meer kans op een hartaanval dan mensen met een nine-to-five-job.
Volgens het internationaal onderzoek, dat werd uitgevoerd door de McGill University in Montreal, verhoogt werkloosheid het risico op een vroegtijdige dood met 63 procent.
De wetenschappers vinden een verklaring voor de resultaten in het feit dat werklozen doorgaans meer stress hebben en een lagere sociale en economische status.
Volgens Eran Shor, professor sociologie aan de McGill University, geeft de werkloosheid soms aanleiding tot een aantal ongezonde praktijken, zoals roken, drinken en minder gezond eten.
Werkloze mannen lopen tot 40 procent meer risico om vroeg te sterven dan werkloze vrouwen. Dat wijst er volgens de onderzoekers op dat mannen in onze maatschappij nog steeds verondersteld worden het belangrijkste deel van het inkomen binnen te brengen voor hun gezin. Wanneer zij daar door werkloosheid niet in slagen, brengt dat extra veel stress met zich mee.
(mo)  
18 april 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Van hard werk ga je niet dood! Of toch wel? Volgens Britse onderzoekers hebben mensen die meer dan elf uur per dag werken bijna zeventig procent meer kans op een hartaanval dan mensen met een nine-to-five-job.
Wie lang wil leven, moet een leven lang hard werken en pas laat met pensioen gaan. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek ...
Mensen die op jonge leeftijd geconfronteerd worden met psychische problemen verdienen later tot 30 procent minder dan andere mensen, zo blijkt.
Een slechte baan is even nefast voor de mentale gezondheid als geen baan, ontdekten wetenschappers van de Australian National University uit Canberra.
Vier werkgevers over werken in Brussel: “We krijgen vertrouwen en nemen zelf verantwoordelijkheid”
Wat als je er zo jong uitziet dat je op je werk niet meer serieus genomen wordt? Hoe los je dat op?
Provincie West-Vlaanderen formuleerde een duidelijke boodschap om haar medewerkers warm te maken voor loopbaan- én persoonlijke ontwikkeling, en zette enkele succesvolle initiatieven op poot.
Verstuur jij je werkmails als een pro of eerder als een amateur? Mailen als een baas: zo doe je het!
Kevin en Matthias zijn IT’ers bij de Nationale Bank: “We zijn geen bank zoals de andere, we streven het algemene, maatschappelijke belang na”