6 bureaus per 10 werknemers in 2020
Uit onderzoek blijkt dat het aantal werkplekken op kantoren fors zal dalen. In 2020 zouden maar iets meer dan 6 bureaus per 10 werknemers beschikbaar zijn.
Werken vanop een derde werkplek – dus niet thuis of op kantoor – dichter bij huis, wordt steeds populairder. Deze locaties bieden niet alleen een aangename afwisseling waar de werknemers zich beter kunnen concentreren (53% - 56% wereldwijd). Deze werkplekken besparen hen ook heel wat pendeltijd (55% - ook 55% wereldwijd) zodat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun gezin of vrienden (45% - 46% wereldwijd).
“Zelf je werkplek mogen kiezen - al is het maar voor één dag in de week - en meer productiviteit gaan hand in hand”, weet William Willems, Algemeen Directeur van Regus België. “De voorwaarde is dan wel dat managers hun werknemers het vertrouwen en de vrijheid geven om te werken waar ze willen. Uit ons onderzoek blijkt dat ze daar steeds vaker voor te vinden zijn.”
(es) - Bron: Regus
20 april 2017Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit onderzoek blijkt dat het aantal werkplekken op kantoren fors zal dalen. In 2020 zouden maar iets meer dan 6 bureaus per 10 werknemers beschikbaar zijn.
Uit een onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat flexwerk niet altijd eenzaam maakt.
Volstaan je schuiven, ringmappen en kleefbriefjes niet meer om je bureau overzichtelijk te houden? Er zijn een hoop ‘smart solutions’ om je te helpen.
Als ze mochten kiezen tussen een deels besloten werkplek en een volledige “open space”, dan gaat de meerderheid van de werknemers voor de eerste optie.
Een nieuwe trend maakt opmars op kantoor: coffee badging. Of hoe je niet alleen naar je werk gaat voor je collega’s, maar vooral voor de koffie...
Hoe zit dat ook alweer met die regels en afspraken van telewerk? Wij namen polshoogte bij een juridisch expert die je wegwijs maakt in wat mag, en wat niet.
Moeite met keuzes maken? Aan de hand van deze zeven tips maak je komaf met je twijfel en neem je de juiste beslissing.
Tijdens je moederschapsverlof ontvang je geen loon van je werkgever. Je krijgt wel een uitkering van het ziekenfonds.
Mensen die kiezen voor een ngo, doen dat meestal niet voor het geld. Maar idealisme betaalt de rekeningen natuurlijk niet…