Veerle (48) werkt als beenhouwer bij Colruyt Group: “Fijn om in een warme en familiale sfeer te kunnen samenwerken"
Colruyt Group is op zoek naar nieuwe medewerkers met een passie voor vlees en pure ambacht. Zowel opgeleide beenhouwers als zij die het vak nog onder de knie moeten krijgen zijn meer dan welkom. Beenhouwer Veerle Buyl (48) fileert de troeven van haar job.
Veerle rolde al op jonge leeftijd in het slagersvak. “Mijn ouders waren pluimveeslachters met een eigen slachterij. Na mijn opleiding tot slager ben ik zelf ook in het beroep gerold. Destijds was ik de enige vrouwelijke beenhouwer tussen zo’n 60 mannen. (lacht) Vandaag is er gelukkig al wat meer vrouwelijk geweld. Mijn job als beenhouwer bij Colruyt Group doe ik als sinds 1997. Een hele fijne werkplek.”
Collegialiteit
Als beenhouwer bij Colruyt Group staat Veerle voornamelijk in voor het versnijden van allerlei soorten vers vlees. “Verder bereid ik traiteurgerechten, verzorg ik de toonbank, zorg ik voor een nette werkplek, besticker ik verpakkingen en stel ik bestellingen samen voor Collect&Go. Als beenhouwers werken we nauw met elkaar samen. Zo steun ik ook de nieuwe collega’s bij hun opstart.”
Veerle ervaart dan ook een stevige portie collegialiteit en menselijkheid in haar job. “We staan altijd open voor elkaars ideeën. Voelen we dat er iemand met een probleem zit? Dan praten we daar onder elkaar over. Het is fijn om samen te werken in zo’n sfeer van vertrouwen, waarbij we naar elkaar luisteren. Dat maakt je groep ook sterker. Die warme en familiale werksfeer is heel fijn. Er moet uiteraard gewerkt worden, maar tussendoor maken we veel plezier.”
Colruyt Group draagt ook klantgerichtheid hoog in het vaandel. Dat ervaart Veerle elke dag. “Wij werken volledig in functie van de klant. We willen hen zo goed mogelijk bedienen, en dat op een vriendelijke en correcte manier. We presenteren ons vlees op voorhand in de toonbank, maar wij staan ook altijd paraat voor klanten die toch nog iets anders willen. Zo verlaten ze de winkel steeds met een goed stuk vlees. Dat Colruyt Group een Belgische retailer is, vind ik ook een enorme troef. We zeggen wat we doen, en we doen wat we zeggen. Toch blijven we eenvoudig en duidelijk naar elkaar en de klant toe.”
Op de beenhouwerijafdeling zijn sociale skills dan ook geen overbodige luxe, vindt Veerle. “Je moet met klanten kunnen omgaan en in een ploeg kunnen werken. Dat betekent ook een beetje geven en nemen. Er is een mooie werk-privébalans, waarbij we ook voor elkaar inspringen. We kennen ons uurrooster drie weken op voorhand. Wie eens een vrije dag nodig heeft, kan dat ruim op tijd doorgeven en daar wordt steeds rekening mee gehouden.”
Verkopers beenhouwerij
Colruyt Group zoekt momenteel naar opgeleide beenhouwers zoals Veerle, maar ook naar verkopers beenhouwerij zonder die voorgeschiedenis in het slagersvak. Zij vullen in eerste instantie de toonbanken aan in de winkel en helpen met het verpakken van de vleeswaren. “Als verkoper beenhouwerij word je meteen opgenomen in de groep en krijg je een traditionele opleiding tot beenhouwer, om zo de verschillende vaardigheden onder de knie te krijgen.”
“Je krijgt dus via Colruyt Group de mogelijkheid om van A tot Z te groeien in het slagersvak. Zo volgt Thomas (foto) momenteel de opleiding tot beenhouwer. Hij is kok van opleiding, werkt nu als verkoper beenhouwerij en doet heel hard zijn best om de volgende stap te zetten. Hij doet dat echt goed. Wie net als hij gemotiveerd is om bij te leren, kan op heel veel hulp en ondersteuning rekenen om er te geraken. Het is fijn om nieuwe collega’s zoals Thomas hierbij te helpen.”
Doorgroeimogelijkheden
Wie als volwaardige beenhouwer bij Colruyt Group werkt, heeft ook nog zicht op doorgroeimogelijkheden, duidt Veerle. “Je kunt het traject tot eerste beenhouwer volgen en dan nog verder naar chef-beenhouwer. De vele opleidingsmogelijkheden bij Colruyt Group zijn een groot pluspunt. Zo zijn er ook persoonlijke groeicursussen. Je kan zelfs Franse les volgen als je in een Franstalige winkel wil gaan werken. Iedereen kan hier dus aan de slag. Als beenhouwer is het natuurlijk wel belangrijk dat je wat tegen de kou kan”, besluit Veerle met een knipoog.