Werk en management in tijden van corona: "Ik zie veel leidinggevenden door de mand vallen"
Is deze coronacrisis niet erg gevaarlijk voor sommigen die vandaag in volle drukte aan de slag zijn? Kweken we nu niet de burn-outs van morgen?
Door de coronacrisis zijn heel wat events geannuleerd en horeca- en handelszaken gesloten. Gelukkig zijn er heel wat dingen die wél nog mogen. Daar focussen we in dit artikel op.
Wandelen, joggen, fietsen, steppen, skateboarden, inline skaten, … Het kan allemaal in je eigen buurt en met je eigen gezin. Het zachte lenteweer is een troef. Trek dus samen naar buiten. En geniet van wat extra vitamine D. En van de zuivere lucht, want door het weinige verkeer, is ook de hoeveelheid fijnstof in de lucht erg laag. Let wel, met de wagen naar een park, bos of natuurgebied trekken, mag niet!
Cultuurliefhebber? Stay at Home Museum brengt de Vlaamse Meesters naar de huiskamer. Het Gentse Museum voor Schone Kunsten laat kunstliefhebbers immers virtueel binnen.
Het klinkt misschien iets minder sexy … maar je hebt nu extra veel tijd voor de grote lenteschoonmaak. Beginnen is het moeilijkst, maar de voldoening zal groot zijn. Deze handige coronakalender van het Poetsbureau helpt je een handje.
Droomde je altijd al van een eigen moestuin? Of heeft je tuin een opfrisbeurt nodig. Het weer is goed en de timing om te zaaien is perfect. Sommige tuincenters zijn geopend en ook online vind je de nodige materialen.
Extra tijd! Voor hobbykoks is dat een ideale gelegenheid om te experimenteren in de keuken. Haal je kookboeken onder het stof en maak gerechten die je al lang wilt proberen. Je gezinsleden zijn ongetwijfeld graag proefkonijn. Stijgt de temperatuur boven de 20°C? Dan kun je eveneens uitgebreid barbecueën.
Ligt er nog een stapel boeken die je niet gelezen krijgt? Of wil je die ene serie of film al zo lang bekijken? Daar heb je nu tijd voor. Lekker drankje erbij en genieten maar.
Wil je leren fotograferen, naaien, composteren, figuurzagen, mediteren … Zoek online informatie op, bestel online (liefst lokaal!) een handboek of materiaal en ga aan de slag. Tijd zat!
Er staan online duizenden cursussen klaar. Profiteer ervan en schaaf jezelf bij. Soft skills, een bepaald vakgebied, een nieuwe taal … Het aanbod is gigantisch. Heel wat cursussen zijn zelfs volledig gratis.
Een laatste tip: geniet van de kleine dingen. Van slow coffee, zelfgebakken brood, je krant lezen in de zon, een lunch op het terras … Voor je het weet zitten we opnieuw in de hectiek van weleer.
Trek je in de zomervakantie steevast naar het buitenland? Verschillende bronnen manen aan om dat maar beter uit te stellen en in te ruilen voor een reischeque. Een geplande reis annuleren is sowieso niet mogelijk. Dat zou een doodsteek zijn voor de reissector. Maar misschien lopen we nu wat vooruit op de feiten...
Heb je nog helemaal niets geboekt voor deze zomer? Dan is een vakantie in eigen land misschien wel een goed idee. Op die manier steun je de lokale economie. En met een staycation in je eigen kot is natuurlijk niks mis! Je kunt bovenstaande activiteiten dan nog een keer doen.
(em)
10 april 2020Is deze coronacrisis niet erg gevaarlijk voor sommigen die vandaag in volle drukte aan de slag zijn? Kweken we nu niet de burn-outs van morgen?
Als economisch werkloze heb je totaal onverwacht een zee aan tijd gekregen. Tijd die je erg nuttig kunt besteden. Aan jezelf en je professionele carrière!
De coronacrisis hakt er wereldwijd hard in maar het opent ook onverwachte mogelijkheden. Je werkervaring in quarantaine kan zorgen voor nieuwe inzichten...
Minder loon betekent minder geld om uit te geven. Wist je dat je onnodige kosten kan schrappen die je eigenlijk niet eens zo hard opmerkt?
Je werkgever doet beroep op tijdelijke of economische werkloosheid. De vraag is: wat nu? Wat zijn je rechten? En hoeveel uitkering krijg je?
Van voetballers tot bedienden en arbeiders... Wie komt er in aanmerking voor tijdelijke werkloosheid? En wie niet?
Een gesprek met je werkgever kan lastig zijn. Zeker wanneer je iets delicaats wil bespreken. Hoe pak je zo’n gesprek dan best aan? Lees hier 5 do’s-and-don’ts.
Wat als je dit jaar al als jobstudent gewerkt hebt? Mag je dan nog steeds een studentenovereenkomst tekenen? En hoeveel verdien je als jobstudent?
Onze werkritmes en -ruimtes zijn over de jaren heen flink door elkaar geschud. Welke werktrends komen er in 2024 nog op ons af?