Uit liefde voor de planeet
A.S.Adventure lanceerde in september het duurzaamheidskenmerk ‘With love for Our Planet’. Sustainability coördinator Claudia Verswyver legt uit...
Sinds dit najaar kunnen de medewerkers bij Unilin Group elke werkdag de resterende maaltijden aankopen. Intussen kon het bedrijf hiermee al meer dan tweehonderd maaltijden redden van de vuilnisbak. De app Too Good to Go is bij het grote publiek vooral bekend van winkels: van de bakker en bio-shop tot de supermarkt en het restaurant. Zij stellen hun voedingsmiddelen, die tegen de houdbaarheidsdatum aanleunen, ter beschikking via de app.
Maar ook bedrijven kunnen er dus gebruik van maken. “Dat gaat bij ons dan via een verborgen winkel op de app. Zo kunnen de eigen medewerkers er maaltijden reserveren en verspilling tegengaan. Vanaf 15 uur kunnen de maaltijden afgehaald worden in ons hoofdkantoor in Wielsbeke”, vertelt Jenny Mae Vansteenlandt, die sustainability advisor is bij Unilin Group. “De opbrengst van deze actie gaat integraal naar een goed doel.”
Lees ook: Duurzaamheid is een verhaal van ons allemaal
Too Good to Go is slechts een van de vele initiatieven binnen de groep rond duurzaamheid. “Vanuit mijn functie beantwoord ik met ons team vragen van collega’s over duurzaamheid. Ik geef inzicht in de materie. Binnenkort ronden we ons eerste duurzaamheidsrapport af, waaraan alle divisies van Unilin Group meegewerkt hebben.”
Op vraag van medewerkers verzorgt Jenny Mae ook trainingen via e-learning, bijvoorbeeld een introductie over ‘One Home’, de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Medewerkers kunnen ook iets bijleren over de huidige klimaatcrisis en de stappen die tot nu toe genomen zijn binnen Unilin Group. Zo zijn er specifieke e-learnings zoals ‘klimaat en energie’, maar ook ‘circulariteit en recycleerbaarheid’.
“Vandaag krijgen heel wat nieuwkomers bij ons al een introductie in onze duurzaamheidsstrategie”, vertelt Jenny Mae. “De bedoeling is om die intro uiteindelijk aan iedereen aan te bieden.”
Sinds de oprichting in 1960 is circulariteit deel van het DNA van het bedrijf. Materialen hergebruiken ligt zelfs aan de basis. “Vandaag is op groepsniveau bijvoorbeeld al 43 procent van onze gebruikte energie hernieuwbaar. Maar hierin willen we nog beter scoren. Daarom onderzoeken we op elk van onze sites hoe we het aandeel groene energie kunnen verhogen om uiteindelijk klimaatneutraal te zijn tegen 2050.” Verbeter de wereld, begin met jezelf. En uiteraard ook met je overblijvende maaltijden.
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
12 juni 2022A.S.Adventure lanceerde in september het duurzaamheidskenmerk ‘With love for Our Planet’. Sustainability coördinator Claudia Verswyver legt uit...
Bijna de helft van de Belgische bedrijven beschouwt diversiteit en inclusie als een prioriteit. De investeringen en inspanningen in dit domein nemen toe.
Colruyt Group pioniert met 300 innovatieprojecten de toekomst tegemoet en geeft daarmee 30.000 medewerkers meer zin in hun job.
Quinten is sinds een paar maanden sustainability & innovation manager bij Arvesta. “Ik wil een job waarmee ik impact kan creëren.”
Om de uitstoot van CO₂ zoveel mogelijk te beperken, moet iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Zelfs de keuze van je job kan al impact hebben.
Onze werkritmes en -ruimtes zijn over de jaren heen flink door elkaar geschud. Welke werktrends komen er in 2024 nog op ons af?
Zowel Jenny Mae Vansteenlandt als Lasse Six kozen bewust voor een job bij Unilin Group om het verschil te kunnen maken op vlak van duurzaamheid.
In deze rubriek laten we de jonge helden op de werkvloer aan het woord. Deze keer staat communicatie centraal: van (angst om te) bellen tot Instagram.
Hoe kun jij de natuur in je achterhoofd houden op het werk? Enkele tips om als werknemer of werkgever je ecologische steentje bij te dragen.