6 op de 10 werknemers zien op tegen vakantie
Uit onderzoek van Unique bij 590 respondenten blijkt dat maar liefst 62 procent van de Nederlandse werknemers niet onbezorgd op vakantie vertrekt.
Toch zegt maar liefst twee op de drie werknemers zijn werk niet door te schuiven naar collega’s wanneer hij op vakantie vertrekt. Een kwart kiest er nog liever voor om op vakantie gewoon door te werken.
14 procent van de bevraagden draagt zijn of haar werk niet over omdat men vreest dat de kwaliteit dan minder zal zijn.
Het is maar de vraag of dat gebrek aan vertrouwen terecht is. Zeven op de tien werknemers geeft immers aan het werk van een collega altijd perfect af te handelen. Een op de vijf neemt enkel het meest noodzakelijke werk over en slechts vijf procent gooit er naar eigen zeggen met de pet naar.
Bijna een derde van de werknemers (29 procent) neemt er genoegen mee om enkel een out of office in te schakelen tijdens de vakantieperiode.
(mo)
5 juli 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit onderzoek van Unique bij 590 respondenten blijkt dat maar liefst 62 procent van de Nederlandse werknemers niet onbezorgd op vakantie vertrekt.
Ooit gedroomd dat je op vakantie kon vertrekken en pas terugkeren wanneer je daar zin in had? Werknemers van het Canadese bedrijf Social Media Group mogen voortaan ongelimiteerd betaalde vakantie nemen.
Voor het vastleggen van vakantie zijn er voor de werkgever twee opties: collectieve sluiting of individuele vakantie voor elke werknemer afzonderlijk.
Ook als je al op een budget leeft, kun je nog een aantal maatregelen nemen om zoveel mogelijk van je loon of uitkering te sparen. Probeer deze tips eens uit!
In België ben je qua loon sowieso verzekerd van minstens 1.955 euro bruto voor een 38-urige werkweek. Een pak meer dan het Europees gemiddelde, zo blijkt!
De salarisgroei van Belgische bedienden is de hoogste in meer dan twintig jaar...
Je kunt tevreden zijn over je werk, maar nog beter is het om engagement en passie te tonen in je job. Al heeft de medaille twee kanten.
De werkende Belg gaat er qua loon en toegekende extralegale voordelen flink op vooruit. Een doorsnee Belg verdient 3.800 euro bruto per maand.
We zetten enkele tips voor (nieuwe) boeken op een rijtje. Die hebben naar goede gewoonte met werk te maken, al wil die link weleens vervagen...