Hoe zal (of kan) ons leven er na Corona uitzien?
De coronacrisis houdt ons dagelijkse leven ‘on hold’. Staan we voor grote veranderingen of is het straks weer ‘business as usual’?
Ze begonnen al voor corona, al geeft de opmars van thuiswerk zeker een duwtje in de rug. Kwestie van verzekerd te zijn van een rustige werkplek én je werk en privé gescheiden te houden.
Bij Wecube uit Haacht bij Leuven, specialiseren ze zich in tuinkantoren. Het gaat dan over een gebouw van 12 m², al zijn grotere ruimtes mogelijk via koppeling. Het kantoor is ook de- en hermonteerbaar en biedt, volgens Wecube, het comfort van een hedendaags kantoor. “Wij zijn er sinds 2013 mee bezig, maar krijgen nu meer vragen. Mensen gaan er actiever naar op zoek”, vertelt Jarno Sanders, architect en zaakvoerder van Wecube, dat tot dusver een tiental tuinkantoren afwerkte.
De coronacrisis geeft Wecube alvast de wind in de zeilen. “Wij boden tuinkantoren altijd aan in een op maat-formule, maar gaan nu meer over naar een soort van catalogus-aanpak. Vergelijk het met de aankoop van een auto. Standaardelementen liggen vast, daar bovenop zijn er de opties”, stelt Sanders. Een casco Wecube-kantoor start vanaf 14.500 euro, exclusief BTW.
Ook andere aanbieders richten zich meer op tuinkantoren. Zo plaatst een aanbieder als Systimber Houtschakelbouw uit De Pinte een houten (kantoor)huisje in je tuin. Toch is zo’n thuiskantoor nog niet echt ingeburgerd. “Werkgevers en werknemers in ons land maken gretig gebruik van diverse extralegale voordelen. Denk aan een firmawagen. Waarmee de begunstigde dan honderden saaie uren per jaar in de file kan staan”, aldus Wolfgang Verraes en Karel Vervaet van Systimber, aan Made In. “Maar waarom investeren ze niet eens in een tuinkantoor voor hun medewerkers?”
Werkgevers kunnen zo’n kantoor niet enkel kopen, vervolgt het duo. “Ze kunnen het ook huren, vanaf 500 euro per maand. Dat is goedkoper dan de leasekost van vele bedrijfswagens.”
Ook bij Wecube bieden ze voor hun tuinkantoor een leaseformule, die ze verder willen verfijnen en ook intensiever aanbieden aan (bedrijfs)klanten. “Sinds corona komt alles in een stroomversnelling”, klinkt het daar.
(William Visterin)
17 juni 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De coronacrisis houdt ons dagelijkse leven ‘on hold’. Staan we voor grote veranderingen of is het straks weer ‘business as usual’?
Of je nu af en toe thuis of in een satellietkantoor werkt, we deden nog nooit zo veel aan telewerk. Toch zijn er nog opmerkelijke vaststellingen in het waar en wanneer van ons werk.
Thuiswerken was de afgelopen weken voor velen verplichte kost als gevolg van de coronamaatregelen. Helaas blijkt het toch niet iedereen gegeven.
Als werknemer je eigen job naar je hand zetten en beter maken voor jezelf. Dat is het concept van jobcrafting. Een trend in de bedrijfswereld en eigenlijk ook onvermijdelijk.
Over het algemeen houden we niet van een onzekere toekomst. Futuristen doen wel eens glazenboluitspraken. Benieuwd hoe ons werk er in 2100 zal uitzien?
De voordelen van telewerk zijn legio, maar toegegeven: het is is soms weleens nefast voor de concentratie. Daarom deze tips!
Vele bedrijven denken al na over de toekomst van hun kantoor. “Dat moet kleiner en kostefficiënter”, zo klinkt het.
Nu we met zijn allen ‘verbannen’ zijn tot ons kot, is thuiswerk de nieuwe norm. Maar wat als de crisis helemaal voorbij is? De voordelen zijn legio...
Thuiswerken zit in de lift. Dit biedt meestal tal van voordelen, al is de thuiswerkplek niet altijd even goed uitgerust als op kantoor.