9 absurde dingen waar miljonairs geld aan uitgeven
‘Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?’, zingen Samson en Gert. Wel, bij deze miljonairs bleef het niet bij dromen.
Volgens een onderzoeksrapport van de Britse High Pay Commission, opgezet door de drukkingsgroep Compass, is de loonkloof tussen de topkaders en de gemiddelde werkende Britten tot een historische breedte toegenomen.
Het salaris van de chief executive van Lloyds Bank - dat gedeeltelijk in handen is van de Britse overheid - steeg de voorbije dertig jaar met meer dan 3.000 procent tot 2,5 miljoen pond. Dat is 75 keer meer dan het loon van de gemiddelde werknemer van de bank. Dertig jaar geleden verdiende de chief executive slechts 13,6 keer meer.
Volgens BBC News stelt de High Pay Commission dat de hoge salarissen van de executives nefast zijn voor de economie. De commissie stelt daarom voor om bedrijven te verplichten het loonverschil tussen de best betaalde executive en de mediaan van de hele onderneming openbaar te maken.
De Britse minister van economie Vince Cable geeft toe dat een grote loonkloof niet goed is voor de maatschappij en belooft om de voorstellen van de commissie te bestuderen.
'Het is niet aanvaardbaar dat 0,1 procent van de bevolking grote jaarlijkse loonsverhogingen ontvangt, terwijl de anderen moeten inleveren en besparen', zo stelt Deborah Hargreaves, voorzitter van de High Pay Commission.
(mo) - Bron: Express.be
2 december 2011‘Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?’, zingen Samson en Gert. Wel, bij deze miljonairs bleef het niet bij dromen.
Het is de eeuwige ergernis van het vrouwelijke geslacht: hun loon. Maar wat blijkt? Als vrouwen meer uren zouden werken, zou de loonkloof minder groot zijn.
Jobat.be bekeek het prijzengeld van de Eliterenners in de Telenet Superprestige, de DVV Verzekeringen Trofee en de Telenet UCI World Cup.
Oké, het gaat niet helemaal goed met de economie. Maar dat betekent niet dat jij je zomaar met het eerste het beste loon tevreden moet stellen.
Ondanks dat we al grote stappen hebben gezet blijft de ongelijkheid in salaris tussen mannen en vrouwen aantoonbaar. Ook vandaag. Hoe lossen we dat op?
Precies 10% van de werkende Belgen verdient minder dan 1.911 euro bruto per maand, terwijl evenveel minstens 4.303 euro/maand verdient.
Staan er vandaag zo'n 1.500 vacatures open voor vrachtwagenchauffeurs, dan geven er minder dan 500 werkzoekenden aan dat ze geïnteresseerd zijn in de job...
Talent + hard werken = succes. Maar heb je met talent en werklust wel genoeg in huis om echt succesvol te worden?
Artificiële intelligentie en slimme robots zijn al lang geen sciencefiction meer. Wat is de impact op de arbeidsmarkt? Welke jobs zijn futureproof?