Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 591

Volgende
Volgend artikel:

Hoe Ann als expert communicatie bij de Vlaamse overheid een verschil maakt

Top 20 jobs voor wie graag reist

Jobs voor wie graag reist
Wie graag reist, heeft redelijk wat centen nodig. Maar wie fulltime werkt om dat geld bij elkaar te krijgen... heeft amper de tijd om te reizen. Hoe kan je die twee dan toch combineren? Door een job te zoeken die je toelaat om veel te reizen. 20 mogelijkheden:

20. Leerkracht Engels

Leerkrachten Engels beseffen het niet altijd, maar ze zijn expert in een van de belangrijkste skills ter wereld: de Engelse taal. Over heel de wereld zoeken ze mensen die anderen kunnen onderrichten in het Engels. Wie de taal prima beheerst en een leerkrachtsdiploma kan voorleggen, komt heel ver.

Hoe goed beheers jij de Engelse taal? Doe de test!

19. Overheidsambtenaar

Voor de overheid werken, het klinkt saai. Maar wie Internationale Betrekkingen en Diplomatie gestudeerd heeft, maakt in zo’n overheidsfunctie – voor pakweg buitenlandse zaken of internationale handel – veel kans op buitenlandse opdrachten.

18. Gids

Reisbureaus zoeken vaak gidsen. Wie veel talen spreekt, maakt altijd meer kans op zo’n job. Specialiseer je als gids in een bepaald thema of land. Je zou ervan schrikken op hoeveel plaatsen ze nog mensen zoeken die toeristen willen rondleiden.

17. Animator

In dezelfde sfeer: animatoren. In elk hotel zitten kinderen die geëntertaind moeten worden, terwijl moeder- en vaderlief van de rust genieten. Die kinderen slapen ’s avonds en dan kan jij op stap.

16. Cruisemedewerker

Je staat er niet bij stil, maar ja, ook op cruises zoeken ze personeel. Het is vaak lang en hard werken, en je hebt niet altijd de makkelijkste klanten. Maar je vaart toch maar lekker de wereldzeeën af.

15. Dokter

Overal worden mensen ziek, dus vinden dokters altijd werk. Zeker Belgische. Diploma’s geneeskunde uit ons land worden hoog ingeschat. Hetzelfde geldt voor pakweg kinesisten en verplegers, trouwens.

In het buitenland werken: waar moet je op letten?

14. WWOOF’er

Het is niet echt een job, maar toch. Wie zich aanmeldt op WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), kan goedkoop de wereld zien. Je helpt op boerderijen wereldwijd en krijgt kost en inwoon in de plaats. Je doet iets goed en krijgt er iets voor terug. Een win-win.

13. Welzijnswerker

Een win-win, zei je? Kijk ook eens naar de vacatures bij internationale hulpverleningsorganisaties. Daarvoor hoef je niet per se geneeskunde gestudeerd te hebben. Met ngo’s kom je niet in luxeparadijzen terecht, maar voor echte reizigers is dat toch geen noodzaak?

12. Au pair

Wie van kinderen houdt, zit als au pair gebeiteld. Rijk word je er niet van, maar je kan wel in het buitenland aan de slag. Je hebt ook niet zoveel vrije tijd, maar je bent tenminste abroad.

11. Lesgever

Niet alleen leerkrachten Engels komen in het buitenland aan bod. Wie dans- of yogalessen geeft, kan dat ook in het buitenland. Hetzelfde geldt voor ski- en surflessen. Wie goed zoekt, zal snel opportuniteiten zien.

10. Barman

Goede barmannen zoeken ze overal. Zeker op toeristische plaatsen. Wie zich in een druk café, restaurant of discotheek uit de slag kan trekken, komt overal aan de bak.

Lees ook: Waar wil jij werken in het buitenland?

9. Manusje-van-alles

Hetzelfde geldt voor afwassers. Of poetsvrouwen. Of loodgieters. Wie van alles een beetje kan, vindt altijd wel een job. Zeker als je niet te beroerd bent om ook de dirty jobs te doen. Zo kan je simpel Australië rondreizen, om een voorbeeld te geven.

8. Import- en export

Wie enig talent heeft in sales en marketing, werkt beter niet voor een Vlaams bedrijfje. Ga aan de slag bij een internationale firma die actief is in de import en export. Je bazen willen weten waar hun materiaal vandaan komt en naartoe gaat. Dus moet er regelmatig een mannetje ter plaatse gaan.

7. Hotelmedewerker

Dat geldt ook voor mensen die in internationale hotelketens werken. Ook daar worden medewerkers er wel eens op uit gestuurd voor verkenningsopdrachten in het buitenland.

6. Artiest

Back to basics. Ben je de perfecte performer? Tekenaar? Of toch maar muzikant? Dan kan je op eender welke straat genoeg geld verdienen om te overleven. Als je het hier doet, waarom zou je het dan niet in het buitenland proberen?

5. Websitedesigner

Iedereen zit online, waar ook ter wereld. En voor eender welke onderneming maakt een goede website het verschil. Dus zijn mensen die een goede website kunnen maken altijd welkom. Je kan die job ook letterlijk overal uitvoeren.

4. Reisagent

We hadden het al over gidsen, animatoren en hotelmedewerkers. Maar heb je er ook al aan gedacht dat je zelf reisagent kunt worden? Als je vaak reist, weet je perfect hoe een trip te organiseren. Waarom zou je dat talent niet aanwenden voor andere reizigers?

3. Stewardess

Wie reist er altijd mee als je op het vliegtuig stapt? Inderdaad, de air hostess. Tenzij voor korte vluchten blijven ze altijd een tijdje ter plaatse. Het is een zware job, maar wel een waarbij je letterlijk de wereld rondvliegt. Uiteraard kan je ook gewoon… piloot worden.

2. Verslaggever

Er zijn ook mensen die geld verdienen met… het verslagen van hun reizen. Adverteerders betalen voor goed gelezen blogs en andere media kopen wel eens een mooie foto over. Je wordt er niet instant rijk van, maar waarom zou je het niet proberen als je toch al aan het reizen bent?

1. Freelancer

Zoek een job waar je geen specifieke werkplek voor nodig hebt. Websites maken, copywriting, filmpjes monteren, design, … In het digitale tijdperk kan je overal werken. Waarom zou je je laptop alleen thuis openklappen, als je op een strand of in een mooie stad hetzelfde werk kunt verrichten?

Werken als digitale freelancer: wat schuift dat?

(mr) – Bron: www.worldofwanderlust.com 

4 februari 2022
Anderen bekeken ook