3 ochtendrituelen die je meer energie geven
Spring jij bij het krieken van de dag vlotjes uit bed? Dan heb je meer energie dan je collega’s die langer onder de wol blijven liggen.
Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt des te meer wanneer het op eten aankomt. Door veel kant-en-klaargerechten en weinig variatie krijgen heel wat kinderen de verkeerde eetpatronen aangeleerd. Dat werkt obesitas in de hand, zegt Emmelkamp, die ook co-auteur is van het familiekookboek 'Keet smakelijk'.
Na het werk snel even iets opwarmen, is dus niet aangewezen. Emmelkamp: “Zie koken en eten als een manier om gezellig samen te zijn, een moment van ontspanning. Eten gaat niet alleen over de voedingsstoffen die we binnen krijgen, maar ook over aandacht en zorg voor elkaar. Eten is liefde. Als je lol hebt aan tafel en je bent lekker aan het eten, wat maakt een kwartier meer of minder dan eigenlijk uit?"
Veel mensen gaan ervan uit dat fabrieksproducten over het algemeen goedkoper zijn dan verse ingrediënten, maar dat spreekt Emmelkamp tegen. Ze wijst erop dat seizoensproducten meestal goedkoper zijn en dat een krop biologische sla bovendien minder duur is dan een zak voorgesneden sla.
Tot slot moeten ouders hun kinderen ook in aanraking brengen met nieuwe smaken. “Als je je kind voor de derde keer vergeefs een stukje avocado laat proeven, betekent dat niet dat hij het echt niet lust. Tien keer proberen om aan een nieuwe smaak te wennen is echt heel normaal, zeker bij peuters”, aldus nog Emmelkamp.
(mo)
13 januari 2011Spring jij bij het krieken van de dag vlotjes uit bed? Dan heb je meer energie dan je collega’s die langer onder de wol blijven liggen.
Een uur sneller thuis zijn van je werk of een uur vroeger op café kunnen gaan. Wie wilt dat niet?
Zeven op tien gezinnen verkeert ’s ochtends in tijdnood. Bij gezinnen met jonge kinderen geldt dat zelfs in driekwart van de gevallen.
We spenderen decennia aan werken en kloppen vaak meer dan 40 uren per week. Hoe kan je dan een burn-out vermijden? 13 tips!
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.
De 120 medewerkers van ingenieurs- en architectenbureau Evolta delen één visie: meerwaarde creëren voor de eindgebruikers en hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat de teams steeds voluit hun schouders onder de projecten kunnen zetten, heeft Evolta een eigen kijk op samenwerking.
Het is sowieso een uitdagende rol met veel doorgroeimogelijkheden. Maar wat doet een accounts receivable accountant precies? En wat verdient hij/zij?
Er is een stijgende lijn te zien in het aantal Belgen met een tweede job. Maar waarom is dat nu zo populair? We nemen de cijfers onder de loep.
Er zijn verschillende manieren om je ervaringen en vaardigheden te bundelen in een cv. Ziehier 3 voorbeeld cv's ...