7 op 10 heeft 's ochtends tijd tekort
Zeven op tien gezinnen verkeert ’s ochtends in tijdnood. Bij gezinnen met jonge kinderen geldt dat zelfs in driekwart van de gevallen.
Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt des te meer wanneer het op eten aankomt. Door veel kant-en-klaargerechten en weinig variatie krijgen heel wat kinderen de verkeerde eetpatronen aangeleerd. Dat werkt obesitas in de hand, zegt Emmelkamp, die ook co-auteur is van het familiekookboek 'Keet smakelijk'.
Na het werk snel even iets opwarmen, is dus niet aangewezen. Emmelkamp: “Zie koken en eten als een manier om gezellig samen te zijn, een moment van ontspanning. Eten gaat niet alleen over de voedingsstoffen die we binnen krijgen, maar ook over aandacht en zorg voor elkaar. Eten is liefde. Als je lol hebt aan tafel en je bent lekker aan het eten, wat maakt een kwartier meer of minder dan eigenlijk uit?"
Veel mensen gaan ervan uit dat fabrieksproducten over het algemeen goedkoper zijn dan verse ingrediënten, maar dat spreekt Emmelkamp tegen. Ze wijst erop dat seizoensproducten meestal goedkoper zijn en dat een krop biologische sla bovendien minder duur is dan een zak voorgesneden sla.
Tot slot moeten ouders hun kinderen ook in aanraking brengen met nieuwe smaken. “Als je je kind voor de derde keer vergeefs een stukje avocado laat proeven, betekent dat niet dat hij het echt niet lust. Tien keer proberen om aan een nieuwe smaak te wennen is echt heel normaal, zeker bij peuters”, aldus nog Emmelkamp.
(mo)
13 januari 2011Zeven op tien gezinnen verkeert ’s ochtends in tijdnood. Bij gezinnen met jonge kinderen geldt dat zelfs in driekwart van de gevallen.
Spring jij bij het krieken van de dag vlotjes uit bed? Dan heb je meer energie dan je collega’s die langer onder de wol blijven liggen.
Een uur sneller thuis zijn van je werk of een uur vroeger op café kunnen gaan. Wie wil dat niet?
Een welzijnsbeleid opstellen en uitrollen en elke medewerker erbij betrekken: dat is het opzet van stad Harelbeke.
Ambieer je een leidinggevende functie of leg je je liever toe op het inhoudelijke? Bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu kan je beide richtingen uit. Een duidelijke visie op talentontwikkeling stelt medewerkers in staat het heft in eigen handen te nemen. Leiderschapstrajecten op maat stelen daarbij de show.
De salarisgroei van Belgische bedienden is de hoogste in meer dan twintig jaar...
Geert Pauwels is directeur van VDAB Vlaams-Brabant en VDAB Brussel: “Wat VDAB doet, doen we niet alleen”
Sharp biedt mooie groeikansen aan zijn medewerkers: “Je blijft hier nooit lang op dezelfde stoel zitten.”
Sinds het conflict tussen Rusland en Oekraïne zijn er in ons land meer Oekraïners werkzaam. Al kunnen zij hier niet zomaar aan de slag.