Grote verschillen in beleving woon-werkverkeer
Niet iedereen staat in de file, en lang niet iedereen ervaart stress bij zijn of haar verplaatsing naar het werk. Er zijn met andere woorden grote verschillen inzake mobiliteit.
Onze noorderburen zijn het perfecte bewijs. Zowat twee derde van de Nederlanders werkt regelmatig van thuis, of op een andere plek buiten kantoor. Denk maar aan een koffiehuisje, de bibliotheek, een co-workingplek of – als het mooi weer is – in het park. En daar hebben ze zo hun redenen voor.
Niet élke dag op kantoor werken, heeft immers zijn voordelen. Het is niet alleen praktisch, maar het maakt je ook gelukkiger. En gelukkigere werknemers zijn misschien wel de beste werknemers.
Het lijkt een beetje contradictorisch, want de meeste mensen willen werk en privé het liefst zo ver mogelijk uit elkaar houden. En toch vinden heel wat werknemers dat thuis werken, of op een andere plek dan kantoor, een positief effect heeft op de work-lifebalans. Dan gaat het niet alleen om mama’s en papa’s van kleine kinderen, maar over werknemers uit alle gezinssituaties, leeftijdsgroepen én functieniveaus.
Het zal je niet verbazen dat mensen die vaker buiten kantoor werken, het gevoel hebben dat ze een minder vast ritme hebben. De ene dag rijden ze naar kantoor, de volgende dag zijn ze thuis aan de slag of zoeken ze een plekje in de bibliotheek. Dat is natuurlijk niet iedereen gegeven. Net als werken buiten de normale werktijden, wat voor velen dan wel weer een issue is.
De laatste jaren zijn de bazen een stuk flexibeler geworden als het aankomt op telewerken, en dat merken de werknemers maar al te goed. Zo worden ze vaak technisch goed ondersteund, en mogen ze – als ze willen – hun eigen laptop gebruiken. Slechts een klein deel van alle werknemers moet eerst toestemming vragen aan de baas, en soms botsen ze wel eens op een ‘nee’.
Hoe dan ook: als je de kans hebt om af en toe buiten kantoor te werken, maak er dan handig gebruik van. Je werk gaat niet alleen een stuk vlotter, maar je wordt er ook gelukkiger van. Van een win-winsituatie gesproken!
(dt/em) - Bron: HR Praktijk
13 maart 2020Niet iedereen staat in de file, en lang niet iedereen ervaart stress bij zijn of haar verplaatsing naar het werk. Er zijn met andere woorden grote verschillen inzake mobiliteit.
Waarom wordt er niet nog meer op telewerk ingezet? Stel jij je die vraag ook als je weer eens in een van de hardnekkige files staat? Bij Proximus geven ze alvast het voorbeeld. Ontdek alle pro's en con's.
Flexibel werken is bij Belgische ondernemingen goed ingeburgerd. Maar liefst 76% staat zijn personeel één of meerdere vormen van flexibel werken toe.
We vroegen aan 9 belangrijke Brusselse werkgevers om enkele hardnekkige vooroordelen over werken in Brussel tegen het licht te houden...
Je bedrijfswagen inwisselen tegen een bedrag in cash? Dergelijke nieuwe initiatieven worden voorlopig niet erg enthousiast onthaald.
Thuiswerken zit in de lift. Dit biedt meestal tal van voordelen, al is de thuiswerkplek niet altijd even goed uitgerust als op kantoor.
Of je nu af en toe thuis of in een satellietkantoor werkt, we deden nog nooit zo veel aan telewerk. Toch zijn er nog opmerkelijke vaststellingen in het waar en wanneer van ons werk.
Een op de vier werknemers kan kiezen waar en wanneer hij of zij werkt. Ben jij bij de gelukkigen? Nee? Lees dan hier hoe dit komt.
Het nieuwe werken brengt heel wat veranderingen met zich mee. Werkplekken evolueren duidelijk mee. De pop-up studio is een nieuw praktisch voorbeeld.