3 technologiejobs van de toekomst!
Ingenieurs en technici zijn gegeerd goed op de arbeidsmarkt, maar sommige niches doen het nog beter dan andere. Dit zijn de technologiejobs van de toekomst!
Om het grote tekort aan technisch geschool personeel in te vullen, wordt steeds vroeger begonnen met jongeren warm te maken voor studiekeuzes in de zogenaamde STEM-richtingen (wetenschap, techniek, engineering en wiskunde). Ze worden gestimuleerd om spelenderwijs hun voorliefde voor deze vakken te laten ontluiken.
Met die doelstelling werd de wedstrijd OO Techniekspektakel georganiseerd, een initiatief van het overheidsorgaan STEM-Academie. Het ging om een praktische proef, waarbij teams van telkens 4 leerlingen opdrachten moesten bedenken voor een escape room. Daarbij moesten ze gebruik maken van technische hulpmiddelen, een flinke dosis creativiteit en veel teamspirit. De boodschappen moesten via versleutelde computertaal uitgewisseld worden.
In de regiofinale moesten teams van Kindercampus Catharina uit Hasselt het opnemen tegen leeftijdsgenoten van Freinetschool De Pit uit Diest. Het waren uiteindelijk 2 teams van de Vlaams-Brabantse school de met de overwinning aan de haal gingen en ons land mogen vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in het Nederlandse Arnhem.
(kme)
23 november 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ingenieurs en technici zijn gegeerd goed op de arbeidsmarkt, maar sommige niches doen het nog beter dan andere. Dit zijn de technologiejobs van de toekomst!
Bedrijven hebben nood aan technische medewerkers. Een ‘Factory of the Future’ laat technische scholen kennismaken met de recentste technologieën.
“Technologie en robots bedreigen onze jobs”, is weleens de teneur in de media. Of dit ook klopt, valt nog af te wachten.
Voor het voortbestaan van organisaties moeten ceo's meer innoveren op technologisch vlak. Dat stelt consultancybureau McKinsey in een recent onderzoek.
Dit nieuwe jaar moet dé doorbraak worden voor de integratie van digitale tools in de hr-wereld.
De werketiquette is een breed begrip. En in elk bedrijf anders! Al zijn er wel enkele elementen die vaak terugkeren. Volg jij de werketiquette strikt op?
Een gesprek met je werkgever kan lastig zijn. Zeker wanneer je iets delicaats wil bespreken. Hoe pak je zo’n gesprek dan best aan? Lees hier 5 do’s-and-don’ts.
In alle opzichten een grote dame voor de Belgische sport en basketbal in het bijzonder: dat is Ann Wauters. Tegelijk is ze ook een inspirator voor velen.
Jobstudenten zijn ook aan bedrijfsvoorheffing onderworpen, tenzij ze aan volgende voorwaarden voldoen...