Sven Ornelis: Chefkok

Radiomaker Sven Ornelis presenteert samen met Kürt Rogiers in de vroege ochtend Ornelis & Rogiers Showtime bij Q-Music. Maar wat is zijn echte droomjob?
#

"Mijn grootmoeder was onwaarschijnlijk creatief in de keuken. Met restjes kon zij de meest smakelijke maaltijden bereiden. Met haar en met mijn moeder deel ik die enorme goesting om aan het fornuis te staan. Mijn ma was eerst iets traditioneler ingesteld, maar toen ik zo'n vijftien jaar geleden zelf begon te experimenteren, evolueerde zij langzaam met mij mee. We proberen nu elkaar te verrassen met gerechten.

Onverwachte combinaties zijn meer mijn ding dan klassieke bereidingen. Dat is mijn hang naar creativiteit die in alles wat ik doe naar boven komt. Ook als radiomaker wil ik origineel zijn. Ik doe nu al bijna negen jaar een ochtendshow. Mocht dat niet leuk en verrassend blijven, dan was ik er al lang mee gestopt.

"Op vrijdag start ik al de voorbereiding voor het zevengangenmenu van zaterdagavond"

Het eigen eethuis waar ik van zou kunnen dromen, is niet al te groot. Ik zou de luxe moeten hebben om eigenzinnig te blijven. Ik vrees echter dat de rompslomp die bij het runnen van een restaurant komt kijken me al snel te veel zou worden. Ik wil geen al te idealistisch beeld van het beroep ophangen. Het lijkt me geen makkelijke opdracht, zeker niet in deze crisistijden. Ik heb dan ook een mateloos respect voor professionele chef-koks. Alleen al dat ze dag in dag uit het voorraadbeheer in goede banen kunnen leiden, fascineert mij. Wat hun job ook stressvol maakt: de klanten zijn veeleisend. Als ik ga eten in een driesterrenzaak wil ik ook dat het bewijst dat het die status waard is.

Precies omdat het mijn job niet is, haal ik veel rust en inspiratie uit het koken. Na een hectische dag kan ik er enorm veel plezier aan beleven om nog iets lekkers uit de potten te toveren. Als ik eens een weekend niet moet deejayen, probeer ik op vrijdagmiddag al te stoppen met werken om op mijn gemak in de supermarkt inkopen te doen. Dan begin ik al aan de grondige voorbereiding voor het zevengangenmenu dat ik mijn vrienden op zaterdagavond zal voorschotelen."

16 februari 2009

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook