Wim Oosterlinck: Bibliothecaris
In het dagelijkse leven vind je radiofiguur Wim Oosterlinck achter de microfoon. Maar in zijn dromen waakt hij over een onuitputtelijke bron van wijsheid.
"Mijn grootmoeder was onwaarschijnlijk creatief in de keuken. Met restjes kon zij de meest smakelijke maaltijden bereiden. Met haar en met mijn moeder deel ik die enorme goesting om aan het fornuis te staan. Mijn ma was eerst iets traditioneler ingesteld, maar toen ik zo'n vijftien jaar geleden zelf begon te experimenteren, evolueerde zij langzaam met mij mee. We proberen nu elkaar te verrassen met gerechten.
Onverwachte combinaties zijn meer mijn ding dan klassieke bereidingen. Dat is mijn hang naar creativiteit die in alles wat ik doe naar boven komt. Ook als radiomaker wil ik origineel zijn. Ik doe nu al bijna negen jaar een ochtendshow. Mocht dat niet leuk en verrassend blijven, dan was ik er al lang mee gestopt.
Het eigen eethuis waar ik van zou kunnen dromen, is niet al te groot. Ik zou de luxe moeten hebben om eigenzinnig te blijven. Ik vrees echter dat de rompslomp die bij het runnen van een restaurant komt kijken me al snel te veel zou worden. Ik wil geen al te idealistisch beeld van het beroep ophangen. Het lijkt me geen makkelijke opdracht, zeker niet in deze crisistijden. Ik heb dan ook een mateloos respect voor professionele chef-koks. Alleen al dat ze dag in dag uit het voorraadbeheer in goede banen kunnen leiden, fascineert mij. Wat hun job ook stressvol maakt: de klanten zijn veeleisend. Als ik ga eten in een driesterrenzaak wil ik ook dat het bewijst dat het die status waard is.
Precies omdat het mijn job niet is, haal ik veel rust en inspiratie uit het koken. Na een hectische dag kan ik er enorm veel plezier aan beleven om nog iets lekkers uit de potten te toveren. Als ik eens een weekend niet moet deejayen, probeer ik op vrijdagmiddag al te stoppen met werken om op mijn gemak in de supermarkt inkopen te doen. Dan begin ik al aan de grondige voorbereiding voor het zevengangenmenu dat ik mijn vrienden op zaterdagavond zal voorschotelen."
16 februari 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
In het dagelijkse leven vind je radiofiguur Wim Oosterlinck achter de microfoon. Maar in zijn dromen waakt hij over een onuitputtelijke bron van wijsheid.
MNM-boegbeeld Peter Van de Veire gunde Jobat een blik in zijn communicantenzieltje. En wat bleek? Peter werd bijna Pater Van de Veire.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Ann Van Elsen is een ster op radio en tv. Liever zou zij echter tussen de echte sterren vertoeven, als astronaute.
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
IT is onmisbaar bij De Lijn: “Zonder onze IT-systemen rijden chauffeurs blind”.
"Als ik wil roken, moet ik langs de prikklok. Mag mijn baas die pauzes zomaar aftrekken van mijn werkuren?"
Ziektekiemen nemen geen vakantie … maar wat als je ziek bent en alsnog op vakantie wil gaan? Wat zijn je rechten en plichten?
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar hoeveel mag je er precies bestellen? En waar kan je ze bestellen?