Op welk werk wordt er gespeeld?
Het valt op dat vooral creatieve bedrijven een traditie van sport en spel hebben. Naast reclamebureaus tonen ook tv-productiehuizen zich hier heel inventief in.
Ik schrik soms van de respons. Een paar minuten televisie kan blijkbaar heel wat teweegbrengen. Maar positieve reacties zijn natuurlijk altijd leuk. Ik ben de afgelopen periode ook dag en nacht met die rubriek bezig geweest. Overdag keek ik constant televisie en ’s avonds zat ik in de studio voor ‘De Laatste Show’. Want ik deed ook nog voor elke uitzending de publieksopwarming.
Ik vond het jammer dat er op tv zo weinig gedaan werd met archiefbeelden. Daar moest zeker iets leuks mee aan te vangen zijn. Toen het seizoen van ‘De Laatste Show’ vorig jaar afliep, stelde ik mijn idee voor aan iemand van de redactie. “Laat ons dat eens uitproberen”, suggereerde die. En dus heb ik een week lang bij Woestijnvis gesleuteld om de rubriek ineen te boksen.
Ja, ik werk intussen zo’n acht jaar als freelance publieksopwarmer. Maar ik heb twee jaar geleden ook een tijdje op de redactie van ‘De Laatste Show’ gewerkt. Ik was dus geen onbekende.
Ik deed allerlei jobs en intussen probeerde ik hier en daar op te treden als dj, publieksopwarmer of presentator. Vandaar dat ik ook evenementen organiseerde en Rob bleek daar net als ik mee bezig te zijn. Vervolgens hebben we een paar keer samen evenementen op poten gezet. Maar hij bleef me pushen om de stap naar publieksopwarmer te zetten. Et voilà.
Mensen zich laten amuseren, daar is het me vooral om te doen. In die zin trekt de job van publieksopwarmer sterk op die van dj. Je weet nooit helemaal hoe een publiek gaat reageren en een handleiding bestaat daar niet voor. Gelukkig had Rob me enkele ‘tips and tricks’ geleerd. Maar echt pijnlijke momenten heb ik nog niet meegemaakt. De tv-programma’s waar ik voor werk zijn entertainment, dus het publiek komt sowieso om plezier te maken. Als publieksopwarmer zorg ik ervoor dat het publiek zich op zijn gemak voelt en vergeet dat er een camera op hen gericht staat. Dan houden ze zich minder in om te lachen of te applaudisseren als er een nieuwe gast binnenkomt.
Nee, dan zitten we zonder. Vandaar dat ik op donderdag altijd extra zenuwachtig was: de reactie van het publiek moest spontaan komen. Maar ik had wel al de opwarming gedaan voor de rubriek begon. Het kwam er voor mij op aan de sympathie van het publiek te winnen voor ‘Goed Gezien’ startte. Maar de schrik dat er niemand met mijn grapjes zou lachen, overviel me elke uitzending. Er is niets zo confronterend als iets vertellen waarvan je zelf denkt dat het humoristisch is en dat er toch niemand lacht.
Dat betwijfel ik sterk (lacht). Mijn moeder en mijn tante zaten onlangs eens in het publiek. Ik veronderstel dat zij vooral zijn gekomen om mij te zien, maar voor de rest ... Sinds ik op het scherm kom, is het wel iets makkelijker om het publiek enthousiast te krijgen. Soms staan mensen zelfs verbaasd dat ik daadwerkelijk de opwarmer van ‘De Laatste Show’ ben.
Ja, terwijl dat eigenlijk mijn echte job is.
Het is heel heftig geweest. Vanaf augustus ben ik er intensief mee bezig geweest. Het is heel fijn geweest maar ik ben blij dat het gedaan is en dat ik even rust kan nemen.
Geen idee. Ik ga nu eerst wat vakantie nemen. Er is voorlopig geen plan, en daar heb ik momenteel ook geen nood aan. Ik zit niet wanhopig te hengelen naar een eigen programma.
(ks)
26 maart 2010Het valt op dat vooral creatieve bedrijven een traditie van sport en spel hebben. Naast reclamebureaus tonen ook tv-productiehuizen zich hier heel inventief in.
In zijn tweede seizoen bereikte ‘Zonde van de Zendtijd’, het programma van stand-upcomedians Bert Gabriëls en Henk Rijckaert, meer dan 600.000 kijkers. Enkel ‘Alles Kan Beter’ scoorde ooit beter op Canvas. Het bombardeert het duo tot BV’s, de mensensoort die ze zelf zo graag in de maling nemen.
Eind vorig jaar lanceerde Eén-presentatrice Evy Gruyaert haar juwelencollectie ‘Malice in Wonderland’. Zowel het ontwerpen als de zakelijke kant heeft ze volledig zelf in handen.
Is het saai op je werk? Doe dan de maak-je-collega’s-gek-truc. Werkt altijd.
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Het idee alleen al om op je baas af te stappen en opslag te vragen, doet bij velen de knieën knikken... Jobat stoomt je klaar voor dat ongemakkelijke gesprek!
Vroeger vanzelfsprekend, vandaag niet meer... Deconnectie van het werk in je vrije tijd vereist een inspanning in het digitale tijdperk. 5 tips!
Al gehoord van de Pomodoro-techniek? Het principe: verdeel je werk in hapklare brokken van 25 minuten en las daarna 5 minuten pauze in.
Een welzijnsbeleid opstellen en uitrollen en elke medewerker erbij betrekken: dat is het opzet van stad Harelbeke.