Studentenjobs en stages bij Nationale Loterij

“We volgen de zomerstudenten nauw op. Dat start bij het onthaalmoment op de eerste dag en eindigt met een evaluatiemoment.” (Vicky Van Vreckem, Talent Management Nationale Loterij)
Ruim 60 plaatsen voor jobstudenten bieden ze elke zomer bij de Nationale Loterij. Doorheen het school- en academiejaar verwelkomen ze ook stagiairs. Het animo is groot.
Vicky Van Vreckem
“We volgen de zomerstudenten nauw op. Dat start bij het onthaalmoment op de eerste dag en eindigt met een evaluatiemoment.” (Vicky Van Vreckem, Talent Management Nationale Loterij)

“Jaarlijks krijgen wij ruim tweehonderd kandidaturen”, vertelt Vicky Van Vreckem, die verantwoordelijk is voor de jobstudentenwerking binnen het team Talent Management. Studentenjobs en stages passen binnen de strategie van de Nationale Loterij.

“Het helpt ons voeling te houden met onze jonge doelgroep van spelers tussen 18 en 24 jaar”, stelt ze. Ook hun maatschappelijke opdracht telt. “Zo bieden we kansen aan jongeren om werkervaring op te doen.”

Soort studentenjobs

De jobs zijn ofwel op de hoofdzetel in Brussel (vooral administratieve jobs) als op de regionale kantoren (zoals logistieke ondersteuning) en alleen in de vakantieperiode: van juli tot september. “De takenlijst wordt bepaald in functie van zowel de noden van de dienst als van het profiel van de toegewezen kandidaat”, verduidelijkt Vicky. Iedereen is welkom. “Zowel kinderen van personeelsleden als externe kandidaten krijgen een kans binnen de Nationale Loterij.”

De gemiddelde duur van een opdracht bedraagt veertien dagen. “Uitzonderlijk is dat een maand, vooral in de regionale kantoren en het distributiecentrum in Jette”, klinkt het. Los van opdracht of tewerkstellingsplaats: iedereen verdient evenveel. Gebruik van openbaar vervoer voor woon-werkverkeer wordt terugbetaald. “Zo sluiten onze jobstudenten zich aan bij ons duurzaamheidsbeleid.”

Interne werking

De Nationale Loterij heeft intussen al wat ervaring met jobstudenten, en is er intern ook op ingesteld.“Het vormt intussen een goedlopend proces. In januari starten we met een infosessie van HR voor de diensten, samen met een evaluatie van de voorbije werking. In februari doen we een oproep voor kandidaten, gelijktijdig intern en extern. In april wijzen we de kandidaten toe die we in mei en juni contacteren”, stelt ze.

Stage bij Nationale Loterij
“We volgen de zomerstudenten nauw op. Dat start bij het onthaalmoment op elke eerste dag van de verschillende periodes en eindigt met een evaluatiemoment. Het HR-team stuurt tijdens de werkperiode ook bij waar nodig, samen met de studentenbegeleiders op elke dienst.”

Daarnaast organiseren we vanuit HR ook middagsessies, met als doel de jobstudenten onderling te laten kennismaken én met ons bedrijf en onze producten beter bekend te maken bij deze doelgroep. We bieden hen ook de kans om producten als e-games te testen en hun mening te geven. Hun feedback is voor ons belangrijk want het houdt ons scherp én dicht bij onze jonge spelers.”

Vereisten

Wat moet je als jobstudent in je mars hebben? “Interesse hebben voor het bedrijf, correct en stipt je dossieradministratie verzorgen, engagement en flexibiliteit tonen, je leergierig en constructief opstellen en uitdrukken, een positieve attitude hebben en respect tonen voor collega’s”, somt Vicky op.

“Je werk en evaluatie als jobstudent heeft ook een invloed op de beoordeling van je eventuele latere kandidatuur voor een stage of job bij ons. Een goede jobstudent heeft een voetje voor bij een eventuele latere sollicitatie.” “Momenteel stroomlijnen we ons stagebeleid, zodat we ook onze stagiairs een vergelijkbare goede begeleiding kunnen aanbieden”.

Stage bij Nationale Loterij 

Een stage bij Nationale Loterij? 10 stagiairs op 1 jaar tijd

Naast een hele resem studentenjobs biedt de Nationale Loterij immers ook heel wat stages aan. “Ook op die manier bieden we kansen aan jongeren om werkervaring aan hun cv toe te voegen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten”, vertelt Sophie Bastenier, die instaat voor interne communicatie bij de Nationale Loterij.

“Tijdens het voorbije academiejaar jaar konden we 10 stagiairs verwelkomen. Op een totaal van 420 werknemers is dit toch een hoog aantal. Bovendien willen we het aantal stagiairs zeker laten toenemen”, vult haar collega Ingeborg Vijgen aan. “Voor de Loterij is het onthaal en de begeleiding van stagiairs een goede gelegenheid om hun ideeën en verwachtingen te leren kennen, als werkgever én spelaanbieder. Bovendien kunnen we op die manier onze verschillende diensten ondersteunen met opgeleide krachten om aan specifieke concrete projecten tijdelijk mee te werken.”

Daar wint dus iedereen bij. Een stage duurt minimaal 4 weken maar kan ook over verschillende maanden gespreid zijn, en dit voltijds of deeltijds. Zo’n stage kadert binnen een opleiding aan een hogeschool of universiteit.

(as) 

Download gratis het e-book van de Nationale Loterij

16 maart 2018
  • Jobs voor Nationale Loterij
Anderen bekeken ook