De 5 meest ondankbare jobs op een zomerfestival
Op een festival zijn er ook mensen die moeten werken. Tof zo backstage rondlopen, maar niet elke job is even leuk om doen.
Maar liefst 48 procent van de jongeren geeft aan graag een centje bij te verdienen op festivals en evenementen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van ASA Student onder ruim 600 universiteits- en hogeschoolstudenten.
Ook administratief werk (35 procent) en een bijbaantje als docent of huiswerkbegeleider doen het niet slecht, net als receptionist en een job in de catering of bediening.
Een vakantiejob als programmeur of tester in de IT valt het minst in de smaak bij jongeren, en ook promotiewerk wordt niet erg gewaardeerd.
Cultuur, sport en recreatie behoren tot de populairste sectoren. Daarna volgen toerisme, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
Bijna de helft van de studenten wil liever niet aan de slag in een callcenter. Ook de bouwsector en de schoonmaaksector doen het niet goed. Respectievelijk 43 en 31 procent van de jongeren wil daar helemaal niet werken.
(mo)
27 september 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Op een festival zijn er ook mensen die moeten werken. Tof zo backstage rondlopen, maar niet elke job is even leuk om doen.
Rekken vullen of kantoren schoonmaken is er deze vakantie niet meer bij voor Sander Steel en Kobe Leestmans...
Kings of Leon, Coldplay, ... Allemaal komen ze naar de grote festivalweides, en ook allemaal hebben ze hun tourmanager mee. Waaruit bestaan zijn taken?
We vroegen aan een 65-jarige gepensioneerde secretaresse naar haar vroegere job(s) en haar huidig pensioen...
Rijden met een supersnelle sportwagen én er nog voor betaald worden ook: de job van F1-piloot is voor velen dé droomjob. Maar hoeveel verdient zo’n racepiloot?
Na een lange werkdag een pintje drinken met de collega’s: moet kunnen. Of toch niet? Steeds meer werknemers socializen liever zonder alcohol...
Een werkgever die timet hoelang je met een opdracht bezig bent... Het is niet alleen ergerlijk, maar het druist ook in tegen de privacywetgeving.
In de strijd om zoveel mogelijk waardevolle werknemers aan boord te houden, schakelen ondernemingen de kracht van welzijnsinitiatieven in. Maar werken die ook?
Je werk en privé combineren? Fatima doet het naadloos bij KBC.