Wanneer ben je beschermd tegen ontslag bij (lange) afwezigheid?
Is je lange afwezigheid (verlof) de reden van je ontslag, dan moet je werkgever bovenop de verbrekingsvergoeding ook een beschermingsvergoeding betalen.
Het onderzoek in opdracht van Bullhorn, uitgevoerd bij 1.500 personeelsmanagers en recruiters, toont aan dat de volgende kenmerken door rekruteerders als lastig worden ervaren bij het plaatsen van een kandidaat:
Naast werkzoekenden die eerder ontslagen zijn en jobhoppers blijkt dat ook langdurige werklozen volgens recruiters erg moeilijk te matchen zijn aan een job. Sommige rekruteerders denken zelfs dat ze nog makkelijker een kandidaat met strafblad (geen zware misdaad) aan een job kunnen helpen dan iemand die al twee jaar geen werk heeft.
Overigens zegt slechts één procent van de recruiters dat 50-plussers het eenvoudigst te matchen zijn. Niemand van de bevraagden gaf aan dat het eenvoudig was om een kandidaat boven de 60 jaar aan een job te helpen.
(nm) – Bron: HRsquare.be
17 oktober 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Is je lange afwezigheid (verlof) de reden van je ontslag, dan moet je werkgever bovenop de verbrekingsvergoeding ook een beschermingsvergoeding betalen.
Ontslagen worden, allesbehalve een prettig gevoel. Maar soms kan je ontslag ook ontzettend positief uitdraaien. Dat was het geval voor deze beroemdheden …
Steeds meer werknemers worden ontslagen wegens uitlatingen op Twitter die bij hun werkgever in het verkeerde keelgat geschoten zijn.
Omdat haar man het beu was dat Holly Stuart werkloos thuis zat, zette hij haar cv op een reusachtige billboard. En zij is blijkbaar niet de enige ...
Kun je werkelijk faken bij het solliciteren? Doen veel mensen dit? En worden die dan gesnapt? We vroegen het aan Cédric Velghe van VIGOR (UGent).
Een werknemer van Blokker werd aan de deur gezet nadat hij zijn werkgever had beledigd op Facebook. Hij noemde zijn baas onder meer een ‘hoerestumperd’.
Als student mag je dan wel een groentje zijn, je beschikt al over flink wat skills om de arbeidsmarkt met het nodige vertrouwen te betreden. Wij lijsten ze voor je op.
Nachtarbeid is in principe verboden. Concreet mogen werknemers die onder de arbeidsduurreglementering vallen niet werken tussen 20u en 6u.
Een overvolle mailbox: het is een veelvoorkomend fenomeen op de werkvloer. Een situatie die stress oplevert en je uit je workflow haalt. Hoe raak je daar vanaf?