5 redenen waarom je gelukkig wordt van werken
Nu de laatste zomerzon verdwenen is, is het al werken wat de klok slaat. De grote vakantie is definitief achter de rug. Maar: werk maakt ons gelukkiger.
Mensen maken fouten. Punt.
We durven wel eens iemand anders de schuld te geven voor onze problemen. Maar denk eens goed na: misschien ben je zélf wel verantwoordelijk voor je eigen problemen? Neem die verantwoordelijkheid op wanneer zaken misgaan in plaats van anderen de schuld te geven.
Die mooie auto, dure merkkledij, nieuwe functie: allemaal mooi meegenomen, maar dat is niet de belangrijkste reden waarom mensen je leuk vinden. Mensen vinden je leuk om wie je bent, niet omwille van je spullen – tenzij je houdt van een oppervlakkige relatie.
Echte ‘pure’ relaties daarentegen maken je veel gelukkiger, en ze ontstaan wanneer je stopt met op iedereen indruk te maken. Wees jezelf!
Wanneer we onzeker of bang zijn, houden we vaak stevig vast aan wat of wie we kennen en wat we gewoon zijn. Zélfs als we weten dat dit niet de beste oplossing is.
Dat maakt echter niet gelukkiger. Je wordt pas gelukkig als je uit je comfort zone durft treden en datgene probeert te bereiken wat je écht wil. Zelfs als dit niet lukt, zorgt het proberen alleen al ervoor dat je je beter zal voelen.
Iemand onderbreken om je eigen zegje te doen, is ronduit onbeleefd. Als je liever geen vijanden wil maken, luister dan naar wat mensen te zeggen hebben. Focus op wat ze zeggen en stel vragen zodat je hen goed begrijpt en kunt inspelen op hun woorden. Mensen zullen je dankbaar zijn en je krijgt er een instant happy gevoel van.
Blijven zeuren over die ‘rotdag’ of over alles wat momenteel misloopt in je leven, doet je niet beter, maar gewoon slechter voelen. Als er iets misgaat, verlies dan geen tijd met klagen. Gebruik die ‘klaag’energie om de situatie juist beter te maken. Tenzij je voor eeuwig wilt klagen natuurlijk.
Praat niet over alles wat verkeerd loopt, maar praat over wat je zal doen om de zaken beter te maken.
De enige wie je echt kan controleren, is jijzelf. Doe geen moeite om anderen te controleren, maar hou je met je eigen doelen, dromen en opinies bezig.
Niet iedereen wil hetzelfde in zijn of haar leven, dus leg je hierbij neer. En storen anderen je zo hard, ga dan op zoek naar mensen die ook jouw doel voor ogen hebben.
Kritiek geven is makkelijk. Maar iedereen is nu eenmaal verschillend: niet beter, niet slechter, gewoon anders.
Apprecieer de verschillen in plaats van je steeds te focussen op de tekortkomingen van anderen. Zo krijg je van anderen – en ook van jezelf – een beter beeld.
Hoe hoger je ‘op de ladder stijgt’, hoe meer je zal denken dat je alles weet en hoe meer je anderen zal vertellen hoeveel je weet. Maar niemand houdt van een koppige wijsneus, dus laat dat prediken maar achterwege.
Leer van je fouten én van andermans fouten. Stop met jammeren en ga verder met je leven!
Wanneer je iets slechts overkomt, zie dit dan als een kans om iets te leren dat je nog niet wist. Het verleden is immers een leerschool: als je denkt aan alles wat misging, weet je in de toekomst bij een gelijkaardig probleem beter wat je moet doen.
Iedereen heeft angsten: over wat wel of juist niet kan gebeuren, over wat we niet kunnen veranderen of over hoe anderen ons bekijken.
Het is gewoon makkelijker om bij moeilijke beslissingen te aarzelen, te wachten op het juiste moment of nog meer onderzoek te doen. Maar ondertussen gaan dagen, weken, maanden en zelfs jaren voorbij zonder dat er ooit een beslissing wordt genomen. Laat dit niet gebeuren en laat bijgevolg je angsten je niet tegenhouden.
Wat ook je plannen zijn, wat je ook wil, begin vandaag al met de realisatie ervan! Zet je angsten opzij en doe iets, want voor je het weet ben je alweer een jaartje verder.
(nm) – Bron: Inc.com
17 oktober 2012Nu de laatste zomerzon verdwenen is, is het al werken wat de klok slaat. De grote vakantie is definitief achter de rug. Maar: werk maakt ons gelukkiger.
Het grootste deel van de dag ben je aan het werk. Omdat je je geluk – ook op het werk – in eigen handen hebt, krijg je van ons 7 tips cadeau!
Tegen jezelf liegen – zelfdeceptie – kan volgens The Wall Street Journal voor een aantal voordelen zorgen. Je kan er bijvoorbeeld succesvoller door worden.
Bij drie kwart van de hoogopgeleiden wordt er heel wat gegrapt op het werk, stelde Jobat vast in een enquête. Maar je gelukkig voelen tijdens de werkuren valt niet altijd mee. Jobat helpt je graag een handje. Deze tips helpen je om daar wat aan te doen.
Een baan aan de top, wie droomt er niet van? Maar hoeveel manoeuvreerruimte is er tussen ‘I made it!’ en ‘It’s lonely at the top?’ Jobat vond het antwoord.
Velen zijn het erover eens: je hebt geluk … of je hebt het niet. Maar soms kunnen we ons geluk toch een handje toesteken... Jobat legt uit hoe!
Wie 7 uur en 15 minuten per dag werkt, 20 minuten onderweg is van de eigen woonst naar het werk en ’s avonds thuiskomt om 17u42, is het gelukkigst.
Wil je een goede verstandhouding met je baas? Geef hem/haar dan geen enkele reden om te denken dat jij je job niet graag doet of dat je je job te min vindt.
Mijn collega maakt haar taken niet af. Stipt op tijd trekt ze haar jas aan om weg te gaan, terwijl anderen nog aan het opruimen zijn. Moet ik iets zeggen?