IN BEELD: 20 hilarische fouten gemaakt op het werk
Wie beweert nog nooit een flater te hebben begaan, moet wel liegen. Missen is nu eenmaal menselijk. Helaas vallen sommige fouten al harder op dan andere ...
Deze 3 tips brengen je mentaal weer in topvorm en zetten je terug in je kracht.
Het feit dat de titel van dit artikel jou aantrok en dat je dit artikel leest, geeft aan dat je redelijk hard bent voor jezelf. Het is bewonderingswaardig om de lat voor jezelf hoog te leggen, maar het is niet goed om alleen maar te focussen op wat je beter had kunnen doen.
Tip: plan op het einde van iedere week wat tijd in om de positieve feedback die je ontving, te overlopen. Je hebt waarschijnlijk wel gesprekken gehad of mails ontvangen over hoe goed je jouw job doet. Van je collega’s, je werkgever, je familie of vrienden. Op die manier herinner je jezelf eraan dat iedereen je apprecieert en je fantastisch vindt.
Heb je jezelf er al eens op betrapt dat je je zit af te vragen waarom een collega het schijnbaar zoveel beter doet dan jij? Wees je er dan van bewust dat deze collega meestal evenveel fouten gemaakt heeft als jij om tot hetzelfde eindresultaat te komen. Want ook diegene bij wie jij nooit iets ziet foutlopen, maken fouten. Sterker nog: waarschijnlijk zijn ze zo scherpzinnig, nét omdat ze hun fouten onder ogen durven zien en leren uit die ervaringen.
Tip: weersta de drang om jezelf te vergelijken met anderen. Maar focus op leren uit je fouten. Zo word je steeds slimmer en slimmer.
Als we ons dom voelen, is dat dikwijls omdat we ervan overtuigd zijn dat we dom zijn, niet omdat anderen dat zeggen. Zo voel je je op het werk misschien soms een bedrieger. Je kijkt naar de collega’s rondom jou en denkt ‘hoe ben ik hier binnengeslopen?’. Maar je bent niet binnengeslopen, je bent langs de grote poort binnengekomen omdat je slim bent en je een toegevoegde waarde bent voor de onderneming. Maar soms volstaat het niet om dit op rationeel niveau te weten.
Tip: wanneer je je minder goed voelt dan anderen, kan je jezelf altijd verbeteren. Je kan ook zelf tot de top horen! Spreek je baas aan en vraag welke vaardigheden je nog zou kunnen aanscherpen of welke vaardigheden je nog nodig hebt om te groeien. En doe dan het nodige: volg een workshop, een online cursus of leer van een mentor. Door zoveel initiatief te nemen, versterk je de overtuiging van jouw werkgever dat hij er goed aan deed jou aan te werven en ben jij gerustgesteld over jouw capaciteiten.
(mr) - Bron: www.themuse.com
27 april 2016Wie beweert nog nooit een flater te hebben begaan, moet wel liegen. Missen is nu eenmaal menselijk. Helaas vallen sommige fouten al harder op dan andere ...
In 'The Essentials of Job Negotiations' geven de auteurs een aantal tips over zaken die mensen beter niet zeggen of doen tijdens een onderhandeling.
Veel werknemers worden in een managementfunctie geduwd zonder enige voorbereiding. Dat er dan fouten worden gemaakt, is onvermijdelijk. De meest gemaakte?
Het is niet altijd gemakkelijk om de moed niet te laten zakken na een serieuze tegenslag in je carrière. Hoe haal je toch het beste uit deze 5 tegenvallers?
We maken allemaal wel eens beschamende momenten mee die we achteraf zo snel mogelijk willen vergeten. Wat zijn de 20 pijnlijkste momenten op het werk?
Een nieuwe grote klant die binnengehaald wordt of een project dat succesvol afgehandeld wordt, daar klinken we op. Maar niet alleen successen, ook mislukkingen en fouten zouden gevierd moeten worden.
Hard werken loont, een wijsheid die je met de paplepel meekrijgt. Maar wanneer werk je te hard? Wanneer trek je dan toch aan de alarmbel?
Werken in een ploegensysteem is dé oplossing voor zij die zich niet kunnen vinden in een 9-to-5-job. Ook voor je gezinsorganisatie kan het een zegening zijn...
Is opstaan het moeilijkste moment van de dag? En geraak je ’s avonds maar niet in bed? Dan ben je zeker geen ochtendmens. Deze 13 tips kunnen je helpen.