Baas mag enkel gezonde lunch voorzien
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Uit onderzoek van cateraar Eurest onder ruim 400 bezoekers van bedrijfskantines blijkt dat vlees steeds minder populair wordt, terwijl vis juist vaker wordt gekozen. Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers heeft het afgelopen jaar minder vlees gegeten dan het jaar daarvoor. Omgekeerd is meer dan een kwart juist meer vis gaan eten.
57 procent van de bevraagden zegt één of meerdere keren per week bewust geen vlees of vis te eten en in plaats daarvan te kiezen voor een vegetarisch alternatief.
Ze doen dat voornamelijk omdat het beter past in een gezond en gevarieerd menu (40 procent), uit gezondheidsoverwegingen (17 procent) of uit milieuoverwegingen en aandacht voor dierenwelzijn (10 procent).
Bijna de helft van de bevraagde werknemers kiest af en toe voor biologische alternatieven. 13 procent zegt enkel en alleen biologisch vlees en vis te eten. 41 procent kiest er dan weer zelden tot nooit voor.
Bijna tweederde van de bevraagde werknemers is tevreden over het aanbod in hun bedrijfsrestaurant.
(mo)
10 november 2011Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
In het boek ‘Werken in Vlaanderen: vermoeiend of plezierig?’ sommen Hans De Witte, Carissa Vets en Guy Notelaers acht essentiële arbeidsvitamines op die nodig zijn om het welzijn op het werk te verhogen.
Ik zou graag vier weken aan één stuk vakantie nemen. Maar eigenlijk doet niemand dat in het bedrijf waar ik werk... Doe ik het toch?
We vroegen een 23-jarige verhuizer naar zijn jobinhoud en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
Op donderdag 6 juni 2024 kan je op de jobbeurs van Jobat in MeetDistrict terecht voor tientallen werkgevers, goed voor tal van openstaande jobs.
Nooit eerder waren er in de sector van chemie, kunststoffen en farma meer openstaande vacatures. En nooit duurde het langer om ze ingevuld te krijgen...
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?
We vroegen deze 47-jarige Antwerpenaar hoeveel hij verdient en wat zijn job als business systems manager precies inhoudt...