Hoe pak je een wandelvergadering praktisch aan? 5 tips
We zitten met zijn allen te veel neer. Gemiddeld 9 uur per dag. Door wandelvergaderingen in te plannen, zorg je voor meer beweging tijdens de dag.
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze uitspraak begint in veel bedrijven door te dringen, waardoor werkgevers er meestal geen probleem mee hebben om dergelijke initiatieven te ondersteunen. Op sommige plaatsen wordt het zelfs door het bedrijf aangemoedigd omdat het een gunstig effect heeft op de fitheid en betrokkenheid van de medewerkers.
Lees ook: Iedereen sportiever dankzij VR en technologie op het werk
Waarom lanceer je geen oproep in het bedrijf waarbij je op zoek gaat naar mensen die met je mee willen lopen? Je kan eventueel ook eens bij de personeelsdienst aankloppen om je hierbij te helpen. Ook praktisch zijn er een aantal issues die moeten bekeken worden. Er zou namelijk voldoende douche- en omkleedruimte moeten zijn voor alle mensen die willen deelnemen.
Misschien kan je zelfs een loopgroep oprichten die samen traint voor een bepaalde wedstrijd. Op deze manier kan je de teamgeest en de motivatie bevorderen. Tenslotte is het in principe aan jou om je pauze zelf in te vullen. Maar als je negatieve reacties wil vermijden, kan je best anderen de kans geven om ook deel te nemen.
Samen met je collega's sporten: ja of neen?
Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group.
We zitten met zijn allen te veel neer. Gemiddeld 9 uur per dag. Door wandelvergaderingen in te plannen, zorg je voor meer beweging tijdens de dag.
Voel je je regelmatig erg vermoeid? Leer de symptomen van oververmoeidheid kennen en wees ze voor met de volgende tips!
Wat denk je ervan om samen met je collega’s te sporten tijdens de werkuren, al dan niet virtueel? Te mooi om waar te zijn? Niet per se!
Zou af en toe een verstrooiingsmoment inlassen de productiviteit aanscherpen?
Heb je er al eens aan gedacht om tijdens je lunchpauze of onmiddellijk na het werk samen met je collega’s te trainen? Het is het overwegen waard...
Hoe bouw je meer veerkracht op, zodat je uitdagingen kunt aanpakken zonder negatieve weerslag? Het antwoord vind je wellicht in deze tips.
We denken maar al te graag dat we gezond leven en werken. Maar is dat wel zo? HR- en Well-being expert Attentia zocht het uit.
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,35 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Dat sporten gezond is, wist je al. Maar het blijkt je ook een boost te geven op je werk.