Deze 20 merknamen schrijven we het vaakst fout
Solliciteren begint met het correct spellen van bedrijfs- en merknamen.
Tijdens het solliciteren is een eerste indruk belangrijk. Je kan dus maar beter met een goed cv en boeiende motivatiebrief voor de dag komen. Wat moet er zeker in je cv staan? Hoe ziet de ideale motivatiebrief eruit? En wat zijn de do's en don’ts in een sollicitatiebrief? Met deze informatie kan je succesvol aan de slag bij het offline én online solliciteren!
Heb je liever de nuttigste en meest interessante tips handig gebundeld in een praktische e-gidsen? Neem dan maar eens een kijkje op het overzicht van onze gidsen.
Solliciteren begint met het correct spellen van bedrijfs- en merknamen.
Lange tijd leek een sollicitatie zonder cv als een boterham zonder beleg. Maar voor sommige bedrijven hoeft het cv niet meer. Motivatie primeert!
De pandemie heeft bij heel wat werknemers iets in gang gezet: uit onderzoek blijkt dat wereldwijd zo’n 83% werk wil maken van een andere job ...
Vacatures zijn er vandaag vaak genoeg op de arbeidsmarkt. Maar hoe zit het met de kandidaten? Wie zoekt ze en hoe doen ze dat?
Door de krapte op de arbeidsmarkt zien rekruteerders steeds minder motivatiebrieven bij de sollicitaties die ze ontvangen. “De rollen zijn omgekeerd.”
Heb je een bedrijf op het oog waar je graag wilt werken? Als er geen passende vacature is, dan kun je ook een open sollicitatie sturen. Hoe pak je dat aan?
Solliciteren is soms een job op zich. Maar hoe pak je het aan als je nog ergens aan het werk bent? Hoe zorg je dat je geen problemen krijgt op je huidige job?
Goed nieuws voor sollicitanten: dit jaar duurt een sollicitatieproces gemiddeld 30 dagen minder lang dan vorig jaar!
Niks zo vervelend als taalfouten. Zeker in je cv of motivatiebrief. Daarom schotelen we je graag een lijst voor met de 20 meest gemaakte fouten!
58 % van de rekruteerders neemt de perfecte kandidaat niet aan als ze tijdens het sollicitatiegesprek per video een rommelige achtergrond zien ...
Van wereldreis tot ziekte. Van werkloosheid tot sabbatjaar. Een gat in het CV kan diverse verklaringen hebben. En een probleem hoeft dat niet te zijn.
Een online sollicitatiegesprek is anders dan een klassiek sollicitatiegesprek op kantoor en in dezelfde ruimte. En tegelijk zijn er veel gelijkenissen...
Wat kan je nu ondernemen als je geen antwoord krijgt op een sollicitatiebrief? En wat als je discriminatie vermoedt?
Minder dan een halve minuut. Dat is voor een doorsnee rekruteerder voldoende om te beslissen of een cv al dan niet op de ‘geselecteerd’-stapel belandt...
10 tot 15 seconden. Meer heeft een rekruteerder niet nodig om een cv op de ‘geselecteerd’-stapel te leggen. Je moet meteen een goede indruk achterlaten...
De motivatiebrief bij je cv is een extra troef om de aandacht op je kandidatuur te vestigen Al wordt zo’n motivatiebrief vandaag te vaak over het hoofd gezien.
Een rekruteerder spendeert 6 tot 10 seconden per cv. Dus moet je ervoor zorgen dat jouw cv eruit springt. Vermijd dus onderstaande clichés.
In tijden van Covid-19 zijn virtuele jobbeurzen de norm. En die verschillen op een aantal vlakken fundamenteel van een klassieke beurs ter plaatse.
Een op drie sollicitanten doet amper moeite een motivatiebrief bij z'n cv te sturen. Of dat verstandig is? Hoe belangrijk een motivatiebrief nog is?
Ook techniekers hebben een curriculum vitae. Maar in zo’n cv benadrukken zij dan best hun technische skills en gevolgde opleidingen. Enkele tips.