Hoe je professioneler gedragen: 15 tips
Twijfel je over je professionele imago? Hier zijn enkele basispunten en -waarden om op te letten:
Kies voor een fijne krijtstreep. Ga voor een pak in klassieke kleuren, dat oogt professioneel. Denk maar aan grijs en (donker)blauw.
Let op de lengte van je kousen. Die moeten je been bedekken als je gaat zitten. Een omslag onderaan de broek kan zeker ook, maar hou dan ook rekening met je sokken. Kies ook voor een paar dat matcht met je broek.
De kleren maken de sollicitant: 5 tips
Je goed kleden is je goed in je vel voelen. En dat straalt zelfvertrouwen uit! Rekruteerders besteden ook aandacht aan algemene lichamelijke verzorging. Spring vóór je sollicitatie even de douche in en leg je haar in de plooi. Trim je baard en zorg voor nette nagels. En die moddervlekken op je schoenen poets je er beter ook even af.
Laat je colbert thuis. Zo kom je minder stijf over. Zwart dragen is ook geen goed idee. Donkerblauw is een prima alternatief. Speciale prints en teksten op je kledij ogen te informeel, dus dat doe je beter niet. Té is eigenlijk nooit goed. Denk maar aan te wijde of te strakke kleding. Te veel geur en kleur. Geel laat je zwak overkomen, en een hoofddeksel laat je ook beter in de kast!
Extra: 7 tips voor de juiste werkoutfit
Overweeg eens een broek met plooien in de tailleband. Stop je blouse dan wel best in je broek. Dat oogt professioneel.
Een klassieke, rechte broek of een bootcutbroek sluiten mooi aan bij je model. Draag je die liever niet? Dan is een rok of jurk met A-lijn en een hoge taille de perfecte keuze.
CHECK: Kan de werkgever jou een dresscode opleggen?
Hier geldt hetzelfde als voor mannen. Kies voor basiskleuren en hecht belang aan een verzorgde uitstraling. Draag iets waarin je je goed en zelfzeker voelt. Zorg er ook voor dat je blouse netjes gestreken is en draag een hakje.
Draag donkerdere bovenstukken, maar vermijd epauletten op de schouders en pofmouwen. Té blote of strakke kleding zijn no-go’s. Ladders in je panty kunnen écht niet. Neem voor de zekerheid een reservepanty mee. En kies voor een aantal eenvoudige, maar elegante accessoires. Dat zorgt voor de perfecte finishing touch!
Lees ook: Solliciteren in stijl (E-gids)
(sv/em) - Bron: Dresscode.nl
13 januari 2023Twijfel je over je professionele imago? Hier zijn enkele basispunten en -waarden om op te letten:
Het is niet altijd makkelijk om te beslissen wat je moet aandoen op je werkplek. Hoe ziet een juiste werkoutfit eruit? Styliste Lien Degol helpt je op weg.
Als werknemer kun je maar best verzorgd en netjes voor de dag komen. Maar kan je werkgever jou verplichten om een dresscode te volgen?
De kleren maken de man, of vrouw… ook tijdens de werkuren. Maar niet bij elk beroep hoort een universele dresscode of praktisch uniform.
Korte rokjes, uitgesneden jurken, een doorzichtig topje onder een blazer. Dat is de nieuwe kantoormode in de VS. Durf jij in sexy kleding naar het werk gaan?
Een sollicitatiegesprek op zich is al stresserend genoeg, het laatste wat je wil is je zorgen moeten maken over je kledij. Stijlcoach Lien Degol geeft tips!
Wie professioneel wil overkomen, houdt zich aan de dresscode van z’n bedrijf. Wie succesvol wil overkomen… draagt gewoon wat hij of zij zélf wil.
Of je dat nu wilt of niet: je kledij is op kantoor een van de eerste zaken waar jij op beoordeeld wordt. “Kleed je voor de job die je wilt, niet voor de job die je hebt.”
Wie jou niet kent, gaat af op een eerste indruk. En die wordt voor slechts 7% bepaald door wat je zegt. Deze tips gaan over de andere 93%.