Zelf werkt Soada in de zogenaamde backoffice als schadebeheerder. “Wij communiceren vooral met de verzekeringsmakelaar”, vertelt ze. “Ik stel dan onder meer een hersteller of expert aan en volg het dossier verder op”, illustreert ze. “Wij werken binnen onze maatschappij met conventies, vooraf opgestelde afspraken. Die helpen om de klant zo snel mogelijk verder te helpen en te vergoeden.”
Soada doet haar job graag. “Ik word elke dag uitgedaagd. Elke dag is er iets nieuws.” Er zijn de lopende schadedossiers, maar er komen er dagelijks nieuwe binnen. Die worden dan automatisch verdeeld tussen de zestigtal Baloise-collega’s die instaan voor autoschade.
Zelf werkt ze intussen al vier jaar als schadebeheerder. “Ik ben in 2020 gestart in volle corona. Ondanks dat ik mijn opleiding deels thuis heb moeten volgen, ben ik goed opgevangen”, stelt ze. “En ook nu kan ik altijd terecht bij collega’s, als ik ergens mee zit.”
Het verhaal van Soada Mazayeva is in menig opzicht bijzonder en bewonderenswaardig. “Ik ben in 2001 van Tsjetsjenië naar België gevlucht. Ik was toen 16. Ik heb eerst een intensieve cursus Nederlands gevolgd, en kon aansluiten in het vierde secundair.” Vervolgens trok ze naar de KDG-hogeschool om Financiën en Verzekeringswezen te studeren. “Tijdens de studies heb ik mijn eerste kindje gekregen, maar ik heb mijn studies erna weer opgepikt.” In maart 2011 ging Soada voor het eerst tijdelijk aan de slag bij Baloise als polisbeheerder. Omwille van de geboorte van haar tweede kindje bleef ze even thuis, om in 2013 opnieuw te starten op de dienst indexatie. Om zich te focussen op haar gezin, besliste ze na een korte tijd om terug thuis te blijven, maar in 2020 keerde ze voor de derde keer terug naar de verzekeraar. “Mijn huidige job als schadebeheerder is de meest uitdagende, interessante en boeiende die ik er heb gehad.” Dat komt volgens haar door de diversiteit van de dossiers. “En het geeft je ook erg veel voldoening. Je weet dat je mensen helpt.”
Een makkelijke job heeft Soada niet, daar is ze eerlijk in. “Een auto-ongeval zorgt voor veel stress voor degenen die erbij betrokken zijn. Mensen willen ook dat het opgelost wordt. De verwachtingen zijn vaak hoog. Soms zijn klanten van oordeel dat ze niet aansprakelijk zijn, terwijl dat wel het geval is. En dan geven wij dat aan. Wij beslissen dat niet zelf, maar vallen hiervoor terug op conventies waar wij aan gebonden zijn.”
Klaar om impact te maken? Bekijk de vacatures hier!
Soada apprecieert de ondersteuning die ze krijgt van Baloise. Zo is er een ruim aanbod aan opleidingen die haar helpen om haar job uit te voeren, maar ook om zichzelf te ontwikkelen.
De vrijheid om plaats en tijd van haar werk voor een stuk zelf te bepalen, is voor haar een grote troef. Ze werkt twee dagen op kantoor in Berchem bij Antwerpen. “Drie dagen werk ik thuis en die dagen kan ik zelf bepalen, natuurlijk wel in overleg met collega’s en mijn teamlead”, vertelt ze. “We hebben ook de flexibiliteit om onze werkuren in te plannen en een mooie verlofregeling, wat wel handig is met schoolgaande kinderen.”
Soada apprecieert ook de werkplek. “Met fitnessruimte, douches, fietsstalling en ondergrondse parking. En onlangs is er op vraag van de medewerkers een stilteplek bijgekomen waar je even tot rust kan komen of bijvoorbeeld een boek kan lezen.” Op kantoor is er ook veel aandacht aan ergonomie. “Met zitballen, verstelbare sta-bureaus en een ergotherapeut die elk trimester langskomt om je zithouding te optimaliseren. En als je op de middag even buiten wil zijn en de benen wil strekken, dan is er een mooi park om in te wandelen.”
Zelf gaat Soada, die in Brasschaat woont, één keer per week met de wagen naar kantoor en één keer per week met het openbaar vervoer. “Ik heb een trein- en busabonnement van het werk. Al zijn er hier bijvoorbeeld ook fietsvergoedingen en fietsleasing voor zij die met de fiets naar het werk kunnen komen.”
Verzekeringsmaatschappijen hebben soms nog wat een saaie reputatie, maar dat is volgens haar onterecht. “In elk geval niet voor Baloise. Anders was ik er niet altijd naar teruggekeerd”, antwoordt Soada, die het ook wel belangrijk vond en vindt dat ze haar hoofddoek mag dragen tijdens het uitoefenen van haar job. “Er wordt hier gekeken naar je capaciteiten en niet naar je uiterlijk”, benadrukt ze. “Je wordt aangenomen voor je competenties. Hier kan ik mezelf zijn.”
Maak mee het verschil bij Baloise!
Ontvang nieuwe 'Baloise' jobs meteen in je mailbox.