Welke apps blokkeren bedrijven het meest?
Organisaties blokkeren steeds vaker apps op de mobiele apparaten van hun werkgevers, zo blijkt. Welke apps komen het meest voor op de black- én whitelists?
"Smartphones zijn ontzettend handige hulpmiddelen om ook buiten het kantoor en de werkuren met het werk bezig te zijn", aldus Christopher Barnes, onderzoeksleider en assistent-professor management aan de University of Washington. "Maar ons onderzoek toont ook de keerzijde van deze verhoogde connectiviteit. Wie 's avonds met de smartphone nog lang doorwerkt, zal immers de volgende dag minder presteren."
Reden? Smartphones zijn schadelijk voor je nachtrust, en voldoende slaap is erg belangrijk voor de productiviteit van werknemers. "Smartphones zijn bijna perfect ontworpen om de slaap te verstoren. Ze zorgen ervoor dat we laat op de avond nog aan ons werk denken, ze maken het moeilijker om ons hoofd te leeg maken. Hierdoor kunnen we moeilijk ontspannen en in slaap vallen."
Ook het (blauwe) licht dat je smartphone uitstraalt is een grote boosdoener. "Zelfs kleine hoeveelheden blauw licht zetten een rem op de aanmaak van melatonine, dat onder meer verantwoordelijk is voor het slaap-waakritme."
De onderzoekers kwamen tot deze conclusies aan de hand van twee studies. In de eerste studie lieten ze gedurende twee weken 82 managers dagelijks meerdere enquêtes invullen. "Zoals verwacht kampten diegenen die 's avonds laat nog de smartphone gebruikten met een slaaptekort en stonden ze vermoeid op. Resultaat? Ze waren de volgende dag minder betrokken bij hun werk", legt het onderzoeksteam uit.
In de tweede studie vulden 161 werknemers dezelfde surveys in en werd hun nachtelijk tv-, laptop-, en tablet-gebruik onder de loep genomen. "Van alle toestellen bleek de smartphone het schadelijkst." Volgens de onderzoekers moeten bazen bijgevolg duidelijk maken wanneer ze verwachten dat medewerkers online zijn. Late e-mails sturen kan best uitgesteld worden tot de volgende ochtend. "Hoe belangrijker de job, hoe belangrijker het is om je hoofd fris te houden."
(nm) – Bron: Dailymail.co.uk
21 februari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Organisaties blokkeren steeds vaker apps op de mobiele apparaten van hun werkgevers, zo blijkt. Welke apps komen het meest voor op de black- én whitelists?
In Duitsland werken vakbonden en wetgevers samen aan een wet die het recht op onbereikbaarheid garandeert. Jawel, je leest het goed ...
Het gemiddeld aantal verstuurde e-mails per dag wordt geschat op 294 miljard. Het is dus geen wonder dat er heel wat e-mailverslaafden rondlopen ...
App-gebruikers zijn volgens marktonderzoekbureau Multiscope onder te verdelen in zes verschillende groepen. Welk type ben jij?
Slechts 20 procent van de consumenten vindt het acceptabel om tijdens een vergadering informatie op te zoeken op de smartphone.
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Werknemers mogen niet constant worden gefilmd tijdens de uitvoering van hun werk. Dat blijkt uit een recente beslissing van de GBA...
Voor elke werknemer is er (binnenkort) 5 dagen opleiding voorzien.
De salarisgroei van Belgische bedienden is de hoogste in meer dan twintig jaar...