Wat doet een chauffeur bij De Lijn?
Het beroep van buschauffeur houdt veel meer in dan met een grote bus rondrijden.
“Grote elektrische voertuigen zijn de toekomst van De Lijn”, zegt Peter Vanwalleghem, directeur van de businessunit techniek. “Lage emissiezones bannen dieselbussen en op termijn zelfs hybrides. De Lijn zal daardoor wellicht de eerste in Vlaanderen zijn met een ruime vloot elektrische voertuigen. Eerst bussen en trams, maar mogelijk ook vrachtwagens. De Lijn wil uitgroeien tot hét Vlaamse kenniscentrum rond elektrische voertuigen.”
“Op technologisch vlak gaat het heel snel voor onze technici. Daarom wil De Lijn een technisch loopbaantraject uitbouwen. Bijvoorbeeld: medewerkers met een mechanische opleiding scholen we om tot elektronicus. Ideaal voor wie een passie heeft voor innovatie en techniek. Bovendien kan je meegroeien in onze opleidingstrajecten. Zo ben je altijd mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen.”
Om nieuwe technische profielen aan te trekken, ontwikkelt de Vlaamse vervoer maatschappij de afdeling ‘De Lijn Technics’. “De Lijn biedt je meer mogelijkheden dan chauffeur worden. Je kunt bij ons als technicus een interessante loopbaan uitbouwen. Iedereen met de juiste attitude is welkom.”
De businessunit techniek doet een beroep op een 800-tal medewerkers in 70 teams verspreid in Vlaanderen. Je werkt er aan voertuigen, spoorinfrastructuur, tractiestations of gebouwen. Technici zijn er actief als onderhoudsmedewerker, koetswerkhersteller, expert technicus, tekenaar, deskundige (elektriciteit, elektronica-mechanica, traminfrastructuur), projectingenieur... jij kiest!
Geïnteresseerd in een job bij De Lijn?
Surf dan naar delijn.be/jobs
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het beroep van buschauffeur houdt veel meer in dan met een grote bus rondrijden.
We vroegen aan Alban Sekiraca (29) uit Machelen wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient ...
Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad, stelde zich laatst vragen over de resultaten van het diversiteitsbeleid van De Lijn voor allochtonen. Hij vond ze niet, en vermoedde daardoor dat ze wat tegenvallen. ‘Niet waar!’, reageert Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.
We vroegen aan Els Satyn (43) uit Wetteren wat haar job inhoudt en hoeveel zij verdient ...
We vroegen aan Shanie Holderbeke (24) uit Sint-Lievens-Houtem wat ze doet en hoeveel ze verdient.
Zoals een voetbalcoach zijn team voortdurend beter maakt, zo traint Alexandre een geautomatiseerde machine om zorgvuldig en correct vaccins te produceren.
De Belgische lonen zitten overal in de lift. Maar Brussel betaalt het best, zo blijkt uit het Jobat Salariskompas, gevolgd door Vlaams-Brabant en Antwerpen.
Het beroep van senior accountant is fel bevraagd op de Belgische arbeidsmarkt. Wat houdt het allemaal in en hoeveel verdien je dan?
Chomi werkt als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “Ik ga werken met een glimlach en kom met een glimlach thuis”