Niet-financiële beloningen werken beter
Het engagement van werknemers wordt in grotere mate beïnvloed door een niet-financiële beloning dan door het salaris en andere voordelen!
Een recente survey van de University of Phoenix (Arizona) bij 1.616 werknemers wijst uit dat de meest begeerde jobs terug te vinden zijn in business management, technologie, kunst, wetenschap en gezondheidszorg. Ook blijkt dat jongere werknemers meer dan hun oudere collega's liever een andere job zouden willen.
"Het is niet ongewoon voor werkende volwassenen om een of meerdere carrièrewijzigingen te overwegen", aldus de voorzitter van de University of Phoenix, Dr. Bill Pepicello. "Na de middelbare school of hoger onderwijs een carrièrepad uitkiezen en hier de rest van je leven aan vasthouden, komt steeds minder vaak voor, onder meer door de voortdurende verandering van jobs en industrieën dankzij nieuwe technologie."
Bijna 80 procent van de werkende twintigers gaf aan van job te willen veranderen, gevolgd door 64 procent bij de dertigers en 54 procent bij de veertigers. Hoewel de meerderheid van de werknemers toegeeft op jonge leeftijd een duidelijk carrièreplan te hebben gehad, zit 73 procent momenteel niet in de job die ze hadden verwacht.
Bij vrouwen is volgens de survey de kans groter dan bij mannen dat ze een andere job uitoefenen dan oorspronkelijk gedacht. Universitairen blijken meer een geplande carrière te volgen dan niet-universitairen. Zelfs zelfstandigen met een eigen bedrijf zijn niet helemaal tevreden, slechts 20 procent heeft de ideale baan.
(nm) – Bron: Reuters
17 juli 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het engagement van werknemers wordt in grotere mate beïnvloed door een niet-financiële beloning dan door het salaris en andere voordelen!
“Er is geen enkel verband tussen tevredenheid en beter presteren, wél tussen ontevredenheid en slechter presteren”, aldus Luc Dekeyser van SD Worx.
De helft van de Nederlanders zou een andere job kiezen mochten ze kunnen herbeginnen. Dit blijkt uit ‘Het Nationale Werkonderzoek 2011’ van JobTrack.nl.
Werknemers zijn niet noodzakelijk meer tevreden over hun werk-privébalans wanneer zij minder lange dagen werken of een hoger loon krijgen, zo blijkt.
Hoe beter de baas, hoe gelukkiger de werknemer. En hoe gelukkiger de werknemer, hoe beter zijn prestaties.
Een werknemer op de drie ontevreden te zijn over hun baas. Dit blijkt uit een onderzoek van Securex, specialist inzake personeelsbeheer.
Zorgen extra euro’s op de loonbrief voor een motivatieboost, of is geld toch niet alles? We namen de proef op de som bij 2.200 Belgische werknemers.
Bijna de helft van de bevraagde werknemers in de Jobat Salary Survey vindt dat hij te weinig verdient voor wat hij presteert.
Woonzorgcentra kampen met een perceptieprobleem. Jonge zorgverleners vinden ze niet de meest aantrekkelijkste werkgevers. Onterecht, zo blijkt ...
Nieuw Australisch onderzoek aan dat een goede job wel degelijk een positief effect kan hebben op het gezinsleven.