Twee fouten en drie regels voor je kledij op kantoor
Of je dat nu wilt of niet: je kledij is op kantoor een van de eerste zaken waar jij op beoordeeld wordt. “Kleed je voor de job die je wilt, niet voor de job die je hebt.”
Verschillende Amerikaanse influencers op TikTok maken korte video’s over kantoorkledij. Ze laten zien wat ze zelf zouden dragen naar het werk. De influencers hebben dan het gevoel dat ze zich opkleden, maar de vaak onthullende outfits zijn eigenlijk meer gepast voor een avondje uit.
Deze video’s bereiken miljoenen mensen via #workoutfits. Jongeren halen er inspiratie uit en nemen zelf zo’n filmpje op. Of ze begeven zich opgekleed naar het werk.
Lees ook: Twee fouten en drie regels voor je kledij op kantoor
Sommige kledingwinkels hebben online een rubriek die ‘formele kledij’ of ‘kantoorkleding’ heet. Tien jaar geleden zagen die er helemaal anders uit. De modellen pronken nu met open kleedjes, een kostuum met felle kleuren en prints, of strakke leren rokjes. Dat is de mode van tegenwoordig. En dat moet kunnen, volgens die influencers.
Niet iedereen kleedt zich sexy naar het werk. Sommige jongeren kleden zich té casual. HR-medewerkers kijken van niks meer op. Die joggingbroek laat je best thuis. En die sneakers waarmee je op stap ging in het weekend ook.
Een nette outfit laat een goede indruk na bij je werkgever en collega’s. Je komt serieuzer over. En geef toe, je wilt toch niet dé roddel van de werkvloer worden?
Extra: Solliciteren in stijl (E-gids)
Sommige bedrijven hebben een eigen kledingvoorschrift. Ga je solliciteren en weet je niet wat aan te trekken? Pols naar de dresscode bij HR. Er is niks mis met een goede voorbereiding. Zo laat je ook zien dat je de job serieus neemt. Je toont gezonde interesse. Kledij is belangrijker dan je denkt tijdens een sollicitatie.
Ontdek: Kan de werkgever jou een dresscode opleggen?
Een groot deel van de influencers op TikTok legt uit dat kleding een vorm van zelfexpressie is. Ook op het werk. Een kort rokje of uitgesneden blouse zegt niks over de kwaliteit van je werk of over je (gebrek aan) ambitie.
Sommige werkgevers steunen deze uitspraak en geven dan ook wat meer vrijheid aan hun werknemers. Ze willen dat iedereen zich goed voelt op de werkvloer. En jezelf uitdrukken hoort daar ook bij.
CHECK: De beste en slechtste kleuren om te dragen op het werk
(sv/em) - Bron: New York Post
19 oktober 2022Of je dat nu wilt of niet: je kledij is op kantoor een van de eerste zaken waar jij op beoordeeld wordt. “Kleed je voor de job die je wilt, niet voor de job die je hebt.”
Generatie Z, Gen Z of Zoomers. Het zijn de opvolgers van de millennials. En zoals bij elke generatie brengt ook deze nieuwe trends met zich mee...
Wie jou niet kent, gaat af op een eerste indruk. En die wordt voor slechts 7% bepaald door wat je zegt. Deze tips gaan over de andere 93%.
Hoe komt het dat jij straalt met rood en je collega niet? Of omgekeerd? Omdat iedereen anders ‘reageert’ op kleuren. Daarom: kies kleuren die bij je passen!
Kleuren hebben een effect op onze carrière. Ze beïnvloeden namelijk onze gemoedstoestand en hoe mensen op ons reageren. De beste/slechtste kleuren?
Als werknemer kun je maar best verzorgd en netjes voor de dag komen. Maar kan je werkgever jou verplichten om een dresscode te volgen?
Zet 5 (of 10, 20 …) Gen X’ers samen met evenveel Gen Y’ers én Gen Z’ers en je bent goed op weg naar succes. Want met alleen maar ‘oude rotten’ of digital natives zal dat niet lukken...
Wie professioneel wil overkomen, houdt zich aan de dresscode van z’n bedrijf. Wie succesvol wil overkomen… draagt gewoon wat hij of zij zélf wil.
De kleren maken de man, of vrouw… ook tijdens de werkuren. Maar niet bij elk beroep hoort een universele dresscode of praktisch uniform.