Waarom werken we overuren? 4 redenen
Mensen doen meer en meer overuren en brengen zo hun werk-privéleven uit balans. Maar waarom doen we nu eigenlijk overuren?
Als je mentale gezondheid je lief is, kan je een promotie zelfs beter weigeren. Onderzoek wijst immers uit dat die er tien procent op achteruit gaat door in een hogere functie aan de slag te gaan.
Extra verantwoordelijkheid brengt dan ook meer stress en depressie met zich mee. Bovendien hebben werknemers na een promotie minder de tijd om naar de huisarts te gaan. Gemiddeld gaan ze een vijfde minder vaak op controle.
“Promotie krijgen op je werk is niet altijd zo fantastisch als mensen denken”, waarschuwt Chris Boyce van Warwick University. “De mentale gezondheid van managers neemt na een promotie duidelijk af, en niet enkel op korte termijn.”
9 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Mensen doen meer en meer overuren en brengen zo hun werk-privéleven uit balans. Maar waarom doen we nu eigenlijk overuren?
Spring jij bij het krieken van de dag vlotjes uit bed? Dan heb je meer energie dan je collega’s die langer onder de wol blijven liggen.
Lijd jij onder stress door lange werkdagen? Volgens Japanners is het dan de moeite om te leren bloemschikken.
Vrouwen denken meer na over de mogelijke nadelen van een promotie dan mannen, ze zijn minder belust op macht en hogerop klimmen ...
De ene job gaat al met meer stress gepaard dan de andere. Maar welke behoren tot de absolute top?
Bedrijven doen er goed aan om te investeren in talentmanagement. Veel bedrijven hebben het moeilijk om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen.
Iedereen heeft (onbewust) een imago. Laat het dus niet aan anderen over om jouw imago te bepalen. Neem het heft in eigen handen!
Uit onderzoek blijkt dat drie op de tien Belgen ’s middags het liefst alleen eten. Wat zit daarachter? En wat ligt er op hun bord?
Te laat, te laat! Kom jij ook altijd te laat? Werk dan de oorzaken weg en je bent weer overal op tijd! Jobat geeft 7 praktische tips ...