Wat is nu eigenlijk belangrijker: op kantoor zijn of effectief werken?
Als we één ding geleerd hebben tijdens de pandemie, dan is het dat we niet van 8u tot 22u op kantoor moeten zijn. Waarom blijft aanwezigheid toch zo belangrijk?
Het grootste deel van de dag breng je door op kantoor. Een aangename werkplek is dus geen luxe. In onderstaand dossier vind je inspiratie om je bureau te verfraaien en leer je de meest gekke kantoren op de wereld kennen. We tonen je ook hoe jij je (thuis)werkplek zo efficiënt en/of gezond mogelijk kan maken. Of we laten zien dat je haast overal kan werken, en hoe je dat dan best doet. Nog meer van dat? Neem een kijkje in ons dossier.
Als we één ding geleerd hebben tijdens de pandemie, dan is het dat we niet van 8u tot 22u op kantoor moeten zijn. Waarom blijft aanwezigheid toch zo belangrijk?
Brussel is lang geen slechte werkplek, zo blijkt uit ons gesprek met acht Brusselse werkgevers over ‘carrière maken’.
Bankenfederatie Febelfin start met een campagne voor meer diversiteit en inclusie in de banksector. William Boeva en Bwanga Pilipili zijn de boegbeelden.
Op het werk kan je zes kantoorprofielen terugvinden, afhankelijk van hun manier van (samen)werken. Van pure kantoortypes tot flex worker en road warrior.
Nu we steeds vaker telewerken of hybride werken, zijn we steeds minder vaak fysiek aanwezig op kantoor. Hebben we nog wel een externe kantoorruimte nodig?
Voor veel werknemers voelt de terugkeer naar de werkvloer aan als een zenuwachtige, eerste schooldag … Toch hoeft je comeback niet per se stresserend te zijn.
Mouna, politie-inspecteur Brusafe, en Vincent Vasseur, Public affaires MIVB, gingen bewust op zoek naar een job in onze hoofdstad.
Annelies De Smet (FOD Financiën) en Sarah Van Haver (KBC Brussels) vertellen Michèle Cuvelier waarom zij liefst in Brussel wilden werken.
Voor leerkracht Mart Steiner van VGC en directrice Annelies Alloing van talent.brussels klonk werken in Brussel als muziek in de oren.
Stel dat je binnenkort je thuiswerkdag(en) zelf mag kiezen, welke weekdag is dan het meest geschikt? En wanneer verschijn je toch best op kantoor?
Ga je op vakantie in het buitenland en neem je ineens je laptop mee om vanuit je vakantiehuisje wat te telewerken? Hier moet je op letten!
De pandemie heeft onze manier van werken grondig veranderd. Maar wat houden we daar van over? En hoe ziet onze werkplek er uit als we terug naar kantoor gaan?
Na meer dan een jaar telewerken komen veel medewerkers stilaan terug naar kantoor. Maar die werkplek blijkt vatbaar voor verbetering.
Niet elk Europees land staat even open voor mensen met een andere seksuele voorkeur ... Waar kun je als LGBT+ best aan het werk?
"Het is koud op kantoor. Een officiële klacht indienen, durf ik niet. Wat kan ik doen?"
2020 heeft schade aangericht aan het werkleven. Wie zijn job kon houden moet dus dankbaar zijn? Zeker. Mag je ook nog kritisch zijn over je werkgever? Absoluut.
Welzijn op het werk gaat over heel wat. Bright Plus vertaalde het in een allround high five-beleid.
Dit jaar werkten in ons land meer mensen van thuis uit dan bij het begin van de pandemie.
Met 26.000 medewerkers is bpost een toegankelijke werkgever voor héél diverse profielen.
AXA neemt heel wat initiatieven voor het welzijn van haar medewerkers. Een team van drie well-beingconsultants bewaakt dat evenwicht.