6 types werknemers op kantoor
Op het werk kan je zes kantoorprofielen terugvinden, afhankelijk van hun manier van (samen)werken. Van pure kantoortypes tot flex worker en road warrior.
Wie gelukkig is op het werk, doet zijn/haar werk beter. Muziek, leuke collega’s en een aangename werkplek kunnen je geluk beïnvloeden. In onderstaand dossier bundelden wij allerlei tips, weetjes en antwoorden op vragen over het perfecte evenwicht tussen werk & privé, stress, gezondheid, ontspanning en... in de file staan.
We schuwen ook onderwerpen als discriminatie, arbeidshandicap of ongewenst gedrag niet. Alles onder de noemer 'welzijn', kortom. Go for happy!
Op het werk kan je zes kantoorprofielen terugvinden, afhankelijk van hun manier van (samen)werken. Van pure kantoortypes tot flex worker en road warrior.
Sint-Trudo Ziekenhuis greep de internationale Week van het Werkgeluk aan om al haar medewerkers eens flink te verwennen...
Een flowervaring is de zone waarin je zo opgaat dat je de tijd en je omgeving volledig vergeet. Maar hoe geraak je in zo’n natuurlijke flow?
Het is een onderzoek dat aan het denken zet: als jouw tijd op aarde erop zit, waarvan heb je dan spijt? Niet zozeer dat je te weinig hebt gewerkt.
Vrouwen moeten nog te vaak het onderspit delven tegen hun mannelijke collega’s. Heb je er als vrouw genoeg van? 5 tips om sterker in je schoenen te staan ...
We piekeren wat af voor we een keuze maken. We hebben tegenwoordig keuzemogelijkheden te over. Maar hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt?
De meeste uren van ons leven brengen we door op ons werk. Dan kan je je daar maar beter goed bij voelen ...
Nu we steeds vaker telewerken of hybride werken, zijn we steeds minder vaak fysiek aanwezig op kantoor. Hebben we nog wel een externe kantoorruimte nodig?
Een week lang hielden leerkrachten Caroline, Friedl, Wendy en Pascal een werkdagboek bij. Hoeveel uur presteren zij? En waaraan?
Jonge werkzoekenden verkiezen meer dan een aantrekkelijk salaris. Interessant werk én een goede work-life balans blijken talent aan te trekken ...
Voor veel werknemers voelt de terugkeer naar de werkvloer aan als een zenuwachtige, eerste schooldag … Toch hoeft je comeback niet per se stresserend te zijn.
Steeds meer werkgevers betalen de fiets van hun werknemers. Zo’n leasefiets kost gemiddeld 3.600 euro, met prijzen die oplopen tot zo’n 15.000 euro.
Mouna, politie-inspecteur Brusafe, en Vincent Vasseur, Public affaires MIVB, gingen bewust op zoek naar een job in onze hoofdstad.
Druk druk druk … allemaal goed en wel, maar wat als je de werkdruk niet meer aankan? Hoe breng je die boodschap op een professionele manier over aan je baas?
Annelies De Smet (FOD Financiën) en Sarah Van Haver (KBC Brussels) vertellen Michèle Cuvelier waarom zij liefst in Brussel wilden werken.
Voor leerkracht Mart Steiner van VGC en directrice Annelies Alloing van talent.brussels klonk werken in Brussel als muziek in de oren.
Fietsen zorgt niet alleen voor een gezonde geest in een gezond lichaam, het zorgt ook voor een tevreden baas!
De meeste mensen verdienen op een eerlijke manier hun brood. Maar er zijn altijd wel plantrekkers ... Vier voorbeelden/boeken van lui die de kluit belazerden.
Stel dat je binnenkort je thuiswerkdag(en) zelf mag kiezen, welke weekdag is dan het meest geschikt? En wanneer verschijn je toch best op kantoor?
De fiets is populairder dan ooit. Niet alleen om in het weekend een tochtje door de velden of langs het kanaal te maken, maar ook om naar kantoor te rijden.