Hoe je job verliezen via Twitter?
Wil je graag je huidige job blijven uitoefenen, zonder ontslagen te worden? Wees dan heel voorzichtig met wat je op Facebook en/of Twitter doet! Want ja, je werkgever leest heel vaak mee, meer zelfs dan je denkt!
Sinds het ontstaan van sociale media hebben Facebook, Instagram, Twitter en zelfs TikTok hun intrede gedaan in de arbeidswereld. Maar wat is de social media policy in jouw bedrijf? Bestaat er zoiets als een mobiele etiquette op het werk? Kan je Facebook of Twitter gebruiken om een (nieuwe) job te scoren? Enne... mag een werkgever jou wel googelen? In deze rubriek lees je alles wat je moet weten over sociale media en jouw carrière/werk...
Wil je graag je huidige job blijven uitoefenen, zonder ontslagen te worden? Wees dan heel voorzichtig met wat je op Facebook en/of Twitter doet! Want ja, je werkgever leest heel vaak mee, meer zelfs dan je denkt!
In Zwitserland is een vrouw haar werk verloren, omdat ze actief was op Facebook, terwijl ze zich op het werk ziek had gemeld. Haar werkgever, verzekeringsbedrijf Nationale Suisse, kwam zelf met dit nieuws naar buiten.
Binnen de informatica is het naast de job zelf ook de kunst om zich te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven.
Het surfgedrag blijkt wat pikanter te worden als er niet op kantoor wordt gewerkt.
Recruiters beginnen Twitter steeds vaker als wervingskanaal te gebruiken.
Nieuwe job, nieuwe baas. Maar mag deze zomaar me opzoeken op google vooraleer ik op gesprek ga?
Niet alleen je vrienden kijken mee naar je online foto’s en uitlatingen. Ook een op vijf werkgevers checkt hoe sollicitanten zich op het web presenteren.
Ruim een vrouw op de drie laat liever luxegoederen achterwege dan haar sociaal netwerk op Facebook of LinkedIn.
Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, vindt het nu het uitgelezen moment om aan te werven omdat er veel werkkrachten beschikbaar zijn.
Een motivatiebrief beslaat maximaal één pagina, luidt klassiek sollicitatieadvies. Maar het kan ook in 140 tekens. Want na LinkedIn lijkt nu ook Twitter zich een weg te banen naar de jobmarkt. Wie zijn baan beu is, kan zelfs twilliciteren op twacatures. Maar is het meer dan wat getjilp?
De meeste kandidaten zijn zich bewust van de gevaren van Facebook, maar social media kunnen ook interessante deuren openen. Jo Caudron helpt je op weg …
Steeds vaker begeven sollicitanten zich in hun zoektocht naar werk op de sociale netwerksites. Al bloggend, twitterend of facebookend ...
De wereld digitaliseert. Daarmee lijkt het broodje van de IT’er gebakken. Maar niets is wat het lijkt, zelfs niet in de informatica. Want niet elke Twitter-adept is een business analist in spe. Te weinig mensen beseffen wat IT echt is, zeggen vijf toonaangevende IT-bedrijven.
*Pingping*… Het scherm van je smartphone op je bureau licht op en… snel even Facebook checken. Maar mag dat eigenlijk wel?
Je komt thuis van een echte rotdag op het werk en het is sterker dan jezelf: je laat je volledig gaan op de sociale media. Welke gevolgen kan het hebben?
Weet jij hoe je klinkt in een e-mail? Zonder gezichtsuitdrukkingen en stemtoon is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste boodschap over te brengen.
60% van de Belgen wordt tijdens de werkuren vaak tot altijd door zijn gsm afgeleid en nog het vaakst van al door notificaties van sms’en of WhatsApp.
Als je medewerkers in België vraagt of ze tevreden zijn over de interne communicatie van hun werkgever, geven ze een gemiddelde score van 5,7/10.
De website Wired.com gaat elk jaar op zoek naar de slechtste werkplek ooit. Via Twitter kan je met de hashtag #saddesk een foto van je bureau insturen ...
Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vergeet de sociale media niet! Ze kunnen je ongetwijfeld helpen. Maar houd wel deze do’s en don’ts in je achterhoofd.