De 10 beste manieren om je collega’s gek te maken
Is het saai op je werk? Doe dan de maak-je-collega’s-gek-truc. Werkt altijd.
Meestal werk je in teamverband. Samenwerken en overeenkomen is dus de boodschap. Maar wat als je niet overeen komt met je collega’s? Hoe ga je om met hatelijke teamleden? Wat doe je met een jonge baas? En wat als het niet klikt tussen jou en je manager? Of stel dat je verliefd wordt op je collega of je baas... wat dan?! Alle antwoorden op deze vragen kan je in ons dossier lezen.
Verder hebben we nog heel veel praktische tips om vlotter samen te werken én om - als manager - je team naar de top te leiden.
Is het saai op je werk? Doe dan de maak-je-collega’s-gek-truc. Werkt altijd.
Slijmen bij je baas werkt alleen maar in je eigen voordeel, zo blijkt. De kunst is echter om niet te overdrijven of door de mand te vallen.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Kan je je baas niet luchten? Dan ben je niet alleen. Ruim een tiende houdt er een slechte band op na met de manager.
Veel werknemers beginnen onvoorbereid aan hun evaluatiegesprek. Geen goed idee, want dan kan het wel eens een heel negatieve ervaring worden.
De crisis maakt de tongen los op de werkvloer, zeker als het is om kwaad te spreken over collega’s. De concurrentie voor een job verandert veel werknemers in roddeltantes.
Fantastisch werk afleveren is niet genoeg. Als dit onzichtbaar blijft voor je bazen, ben je er niets mee. Daarom: deze 7 manieren om te scoren bij je chef. Want ja, interne PR is ook belangrijk!
Op het werk moet je vaak heel wat frustraties opkroppen. Maar wees daar toch voorzichtig mee, wil je geen hartaanval oplopen. Dat is nu wetenschappelijk bewezen.
Ook op de werkplek zegt een beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kan met je lichaamstaal dan ook maar best de juiste dingen vertellen.
Soms zou je die lastige collega de nek willen omwringen. Zo ver hoef je het niet te laten komen. Een stevige ruzie kan al heel wat opleveren.
De crisis zet veel bazen aan tot gemene streken. Maar die hoef je niet lijdzaam te ondergaan.
Bazen reageren geprikkeld omdat het vroeger donker is.
Slijt je ook (te veel) uren aan een vierkante vergadertafel? Stel voor om eens aan de toog te vergaderen. Dat is effectiever, leert onderzoek.
Een nieuwe website laat je toe te gamen terwijl je toch druk aan het werk lijkt. De spelletjes zien er namelijk uit als een Word- of Excelfile.
E-mail is niet meer weg te denken, hoewel het je serieus op de heupen kan werken. Zeven gewoontes zijn ronduit ergerlijk.
Is jouw baas de laatste maanden gemener of net kinderachtiger geworden? Dan ben je niet alleen. De helft vertoont meer slechte trekjes door de crisis.
Wil jij je collega eens goed op stang jagen, dan kan muziek je daar bij helpen. Door een zorgvuldig uitgekiende playlist...
Heb je een baas met de looks van Brad Pitt of Angelina Jolie? Super! Maar staat je hoofd dan wel nog naar werken?
Pas baas geworden? Proficiat? Maar dat betekent wel dat je de collega’s waar je gisteren nog gezellig koffie mee dronk nu in goede banen moet leiden.
Ik heb op kantoor een radio geplaatst. Moet mijn werkgever hiervoor betalen aan Sabam?