Kun je carrière maken bij dezelfde werkgever?
In plaats van een nieuwe job te zoeken blijft de Belg eerder bij dezelfde werkgever. Maar als we blijven zitten, hoe maken we dan het beste van onze loopbaan?
Het is zoals met autorijden: ervaring krijg je met de jaren. Maar om het allemaal iets sneller te laten gaan, geeft Jobat je graag een heleboel tips om jezelf beter te ontwikkeling op het vlak van je carrière.
Hoe doe je iedereen luisteren? Hoe leer je speechen zoals Obama? Hoe blink jij uit in je job? Op welke manier kan jij je sterktes in de verf zetten? Welke vaardigheden maak jij je best eigen, en welke laat je beter achterwegen? Dit en tal van andere artikels helpen je al behoorlijk op weg om een goede carrièrevrouw- of man te worden.
In plaats van een nieuwe job te zoeken blijft de Belg eerder bij dezelfde werkgever. Maar als we blijven zitten, hoe maken we dan het beste van onze loopbaan?
Febelfin Academy, het opleidingscentrum voor de financiële sector, kiest resoluut voor een combinatie van leervormen, van e-learnings tot interactieve sessies met lesgevers.
Na al die jaren doet deze beroemde spion het nog best goed. Maar wat kan jij leren van James Bond?
Empathie is een positieve en mooie eigenschap die ook op de werkvloer waardevol kan zijn. Toch overdrijf je hier best niet mee want overdaad schaadt…
Een job hebben die je graag doet, is goud waard. Velen denken dat hun droomjob niet voor hen is weggelegd. Toch gaat het gemakkelijker dan je denkt.
Bij dezelfde werkgever carrière maken, biedt heel wat voordelen. Dat leren we alvast uit de carrièreverhalen van Christophe Naeyaert en Bert Vandenkendelaere.
Het is een hardnekkige mythe: alleen door vaak te jobhoppen, kun je de ‘corporate ladder’ beklimmen. Maar het klopt niet.
Vitaliteit op de werkvloer is van essentieel belang. Want als je goed in je vel zit, presteer je beter. Maar hoe zorg je voor een vitaler leven?
Er zijn managers in alle soorten. Heb jij liever een introverte of extraverte baas? Heel wat hangt af van het team waar hij/zij leiding aan geeft.
Generatie Z, Gen Z of Zoomers. Het zijn de opvolgers van de millennials. En zoals bij elke generatie brengt ook deze nieuwe trends met zich mee...
Work-life balance. Het is een modewoord dat in heel wat bedrijven circuleert, maar Elke Stultjens gelooft er niet in. De reden? Elke dag is anders.
Doelen. We kunnen ze vergelijken met de goede voornemens die we elk jaar stellen. Eerst zijn we enthousiast, maar dat gevoel verdwijnt wanneer de werkdruk toeneemt.
Ruim één op drie werknemers zegt onvoldoende motivatie en engagement te kunnen opbrengen. Toch zetten ze de stap niet naar een andere job.
De wereld staat niet stil en net daarom is het belangrijk dat je je skills blijft perfectioneren. Hoe pak je dat aan zonder het jezelf té moeilijk te maken?
Van het vinden van een geschikte partner of job tot omgaan met vertrouwen, rouw en angst. De echt belangrijke dingen leren we niet op school.
Het is niet de bedoeling om jezelf helemaal te veranderen. Maar wat je wel kan doen, is kijken op welke eigenschappen je heel hoog of laag scoort en je daar op z’n minst bewust van worden.
Dat verpleegkundigen en brandweermannen levens redden, is duidelijk. Weet jij niet wat het nut is van je werk? Dan heb je waarschijnlijk een bullshitjob!
Wil jij ook minder uren werken en toch méér gedaan krijgen? Goed nieuws: met deze tips en tools zal het jou effectief lukken!
Natuurlijk streven we allemaal naar erkenning in onze job, maar dat mag niet ten koste van anderen én onszelf gaan...
Het leven is te kort om in een job te blijven die niet bij je past. Stel jezelf regelmatig 3 vragen om erachter te komen of jouw job nog de juiste voor je is.