Moet de werkgever je ontslag altijd motiveren?
“Mijn werkgever heeft mij ontslagen maar ik weet niet goed waarom. Heb ik het recht te weten waarom ik werd ontslagen?" We vroegen het onze advocaten ...
Als je ontslag neemt of ontslagen wordt dan moet je nog een bepaalde periode bij je werk blijven. Dit is de opzegperiode. Hoelang je nog moet blijven, hangt af van het feit of je zelf ontslag neemt, of dat je ontslagen wordt. In welke situatie jij je ook bevindt, hier kan je de correcte opzegtermijn berekenen.
“Mijn werkgever heeft mij ontslagen maar ik weet niet goed waarom. Heb ik het recht te weten waarom ik werd ontslagen?" We vroegen het onze advocaten ...
Meer en meer werknemers zijn langdurig ziek. Maar ben je beschermd tegen ontslag als je vaak of langdurig afwezig bent?
De nieuwe wet op het eenheidsstatuut vertoont lacunes. “De berekening van de opzegtermijnen is niet duidelijk”, zegt advocaat Bart Vanschoebeke.
Ondanks de wet betreffende de invoering van een eenheidsstatuut zullen arbeiders en bedienden ook na 1 januari 2014 nog een apart statuut behouden.
Op 31 december 2013 is de Wet van 26 december 2013 betreffende de invoering van een eenheidsstatuut tussen arbeiders en bedienden inzake de opzeggingstermijnen en de carensdag en begeleidende maatregelen in het Belgisch Staatsblad verschenen.
"Na mijn ontslag kijkt iedereen me aan. Moet ik mijn opzegtermijn uitdoen?" Jobat ging het na en kwam tot volgende besluit ...
Stel: je geeft je ontslag, maar je hebt nog 10 dagen recup of inhaalrust staan. Komen die bovenop je opzegtermijn, of kan je die daarvan aftrekken?
Vanaf 2012 geldt een nieuwe ontslagregeling voor arbeiders en bedienden, een eerste stap in de eenmaking van het statuut van arbeiders en bedienden.
We vroegen David Mostmans (48) uit Antwerpen hoeveel hij verdient ...
Er is heel wat veranderd voor werkgevers en werknemers. De impact van de nieuwe, duurdere opzegregeling is nog onvoldoende bekend.
Indien jij of je werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigt door opzegging, blijft tijdens de opzeggingstermijn bestaan!
Je werkgever kondigt nu al aan dat hij je volgend jaar in mei zal ontslaan. Kan dat? Mag dat? En wat is de juridische draagwijdte? Jobat.be zocht het uit!
Met de start van de zomervakantie een pertinente vraag. Het antwoord hangt af van wie de opzeg gegeven heeft: de werkgever of de werknemer.
Bij een ontslag moet je werkgever met heel wat zaken rekening houden. Gebeurt dat niet, dan kan je aan je ontslag een aardige duit overhouden.