10 vaardigheden absoluut de moeite om jezelf aan te leren
Deze levensvaardigheden zijn zeker de moeite waard om aan te leren. Een tijds- en energie-investering die zal blijven lonen...
Wie een opleiding volgt, heeft niet alleen tijd nodig om de lessen te kunnen volgen, maar ook om examens af te leggen en te studeren. Daarom is er educatief verlof. Maar wat is dit juist en wanneer kan je dit opnemen?
Welke opleidingen bezorgen je carrière een boost? Waar en wanneer kan jij je best laten bijscholen? Wat levert dat concreet op? En wat zijn de mogelijkheden? Kom er alles over te weten in ons dossier opleidingen...
Deze levensvaardigheden zijn zeker de moeite waard om aan te leren. Een tijds- en energie-investering die zal blijven lonen...
Komieken staan regelmatig op een podium en weten hun verhaal te brengen voor een divers publiek. Ze zijn dan ook experten als het op presenteren aankomt.
Lego is niet enkel geschikt als kinderspel en wordt in de bedrijfswereld steeds meer serieus genomen als vergaderondersteuning dankzij Lego Serious Play.
Zakenreizen zijn veel minder vrouwvriendelijk dan vaak wordt gedacht. Vrouwelijke medewerkers ondervinden veel meer ongemakken dan hun mannelijke collega’s.
VDAB-werknemers die langer dan vier weken afwezig zijn, worden voortaan gecontacteerd door een re-integratiebegeleider van VDAB.
De opening is één van de belangrijkste onderdelen van een presentatie. Grijp je de aandacht van het publiek of raak je ze voorgoed kwijt?
Intelligentie is belangrijk om succes te hebben, maar dat hoeft zich niet noodzakelijk te vertalen in universitaire diploma’s of dure opleidingen.
Wel eens jaloers op mensen die van de ene naar de andere taal switchen alsof het niets is? Enkele tips om sneller en beter een nieuwe taal te leren.
Ook na het behalen van een diploma blijven medewerkers van dienstverlener Deloitte bijleren, onder meer op de Deloitte University in Terhulpen.
Vijf jaar geleden had elke opleidingsexpert de mond vol van e-learning. Klassikaal leren leek dood en begraven. Niets is minder waar, zo blijkt.
87 procent van de Belgische professionals volgt opleidingen voor professionele doeleinden. Gemiddeld spendeert men 8,2 dagen per jaar aan een opleiding.
Hoe vraag je educatief verlof aan? Kan dit zomaar geweigerd worden door je werkgever? En hoe zit dat wanneer je uiteindelijk je studies toch niet afmaakt?
Sociale media zullen in de toekomst een grote rol spelen in het leer- en ontwikkelingsbeleid, maar eerst moeten nog enkele barrières overwonnen worden.
Smals is een buitenbeentje in de IT-wereld. Voor aandelenopties hoef je er niet aan te kloppen, wel voor een job met een grote maatschappelijke impact.
Naar verluidt heeft elke werknemer recht op 4 opleidingsdagen. Indien je deze niet hebt gevolgd, dan zou je recht hebben op 4 extra verlofdagen. Klopt dat?
Of je recht hebt op betaald educatief verlof, hangt af van de opleiding en de duur ervan. En ook je tewerkstellingsduur speelt een rol.
"Deze week gaf u opnieuw een leuk ideetje weg in wat stilaan de <em>Grote-Pascal-Smet-Onderwijshervorming-Show</em> aan het worden is ..."
Uit een online onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlandse werknemers vindt dat de zomerperiode het best geschikt is om een opleiding te volgen.
De VDAB stelt opleidingslokalen op in een regio waar een sector op zoek is naar arbeidskrachten en waar er werkzoekenden zijn met ambities.
In 2010 spendeerden bedrijven in België 1,62 procent van hun loonmassa aan opleiding. Dit is nog ver verwijderd van de 1,9 procent-norm.