Een flexi-job: alle voor- én nadelen op een rij
Een onbelast centje bijverdienen was nog nooit zo eenvoudig. We zetten alle voor- en nadelen van de flexi-job op een rijtje.
Een onbelast centje bijverdienen was nog nooit zo eenvoudig. We zetten alle voor- en nadelen van de flexi-job op een rijtje.
Uit een recent onderzoek blijkt dat we steeds vaker onze vaste job, opleiding of pensioenuitkering combineren met een bijverdienste.
Flexi-jobs zijn niet alleen populair bij werknemers, ook werkgevers zien er steeds vaker de voordelen van in. Kan het binnenkort overal?
Er is een stijgende lijn te zien in het aantal Belgen met een tweede job. Maar waarom is dat nu zo populair? We nemen de cijfers onder de loep.
De tijd dat enkel horecazaken zich konden beroepen op flexijobs, is voorbij.
Bijklussen "in het zwart" behoort sinds de flexi-job tot het verleden. Wie kan het doen? Waar moet je rekening mee houden? En is bruto werkelijk netto?
Wat is een flexi-job precies? Wie kan het uitoefenen en wanneer? Hoeveel verdien je ermee? We beantwoorden al jouw vragen over flexi-jobs...
Onbelast bijverdienen mag niet meer... maar er zijn wél nog heel wat mogelijkheden om toch nog een aardig centje extra te verdienen!
Wil jij graag een extra cent verdienen? Hier vind je enkele tips om mee rekening te houden!
De stijgende levenskosten sparen niemand, zelfs mensen met een vaste job zijn steeds vaker op zoek naar een extra inkomen. Wat zijn de mogelijkheden?
Een flexi-job geeft mensen de kans om op een voordelige manier bij te klussen naast hun hoofdberoep. En het statuut zit in de lift.
In welke sectoren zijn flexi-jobbers alomtegenwoordig? En wie maakt het meest gebruik van de flexi-optie?
Flexi-jobs worden steeds populairder. Heb jij al naast je vaste job je handen uit de mouwen gestoken? Er zijn tal van redenen om actief een centje bij te verdien met een flexi-job.
Het leven wordt alsmaar duurder, ook voor jongeren. Hoeveel jongeren hebben een extra inkomen? Wat is hun motivatie daarvoor? En wat zijn de voordelen?
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Sinds 2018 kan je, behalve in de horeca, ook in een aantal andere sectoren met een flexie-job aan de slag. Ja, ook gepensioneerden en leerkrachten...
Dankzij het begrotingsakkoord wordt het aantal flexi-jobs serieus uitgebreid en kun je als student langer bijwerken. Dit zijn de concrete veranderingen.
Bijklussen na je 65ste? Sommige gepensioneerden zeggen resoluut ‘nee, bedankt’. Maar er zijn ook genoeg mensen die aan de slag blijven. Mag dat wel?
Ja, de combinatie van een tijdskrediet of thematisch verlof en de uitvoering van een flexi-job is mogelijk, maar slechts onder bepaalde voorwaarden!
Je werkgever doet beroep op tijdelijke of economische werkloosheid. De vraag is: wat nu? Wat zijn je rechten? En hoeveel uitkering krijg je?