Hoeveel uren mag je werken?
Wat is de normale arbeidsduur? En op hoeveel rustpauzes heb je recht tijdens je werkdag? We lichten het graag even toe.
Ben je op zoek naar informatie over soorten contracten of de inhoud van verschillende arbeidscontracten? We zetten ze met plezier voor je op een rij. Van wat er nu juist in een arbeidscontract moet staan tot hoelang een proefperiode kan duren. Je vindt hier ook alles over een niet-concurrentiebeding en het belang van het arbeidsreglement, bijvoorbeeld.
Ga je binnenkort aan de slag bij een nieuwe werkgever? Een belangrijk moment is het tekenen van je contract, ook gekend als ‘de arbeidsovereenkomst’. Hier moet je op letten voor je je handtekening zet.
Wat is de normale arbeidsduur? En op hoeveel rustpauzes heb je recht tijdens je werkdag? We lichten het graag even toe.
Kan ik zomaar mijn eerste contract van bepaalde duur opzeggen voor een vast contract bij een andere werkgever? Moet ik een vergoeding betalen?
“Mijn werkgever heeft het voornemen de kantoren te verhuizen van Aalst naar Mechelen, ikzelf woon in Gent. Kan dit zomaar?”
Heb je je handen meer dan vol met je job en/of gezinsleven? Dan is een huishoudhulp met dienstencheques superhandig.
Voltijdse werknemers hebben recht op 10 feestdagen per jaar, maar dat geldt niet altijd voor deeltijdse werknemers. Een overzicht ...
"Als bediende klop ik elk week een tiental overuren. Moet mijn werkgever die vergoeden?" Advocaat Stijn Demeestere geeft antwoord...
Over het aanpassen van werk op maat van het individu bestaan nogal wat mythes of misverstanden. Dat blijkt uit het boek 'Personaliseren van werk'.
Ik zou graag met een collega van functie wisselen. Kunnen we dat voorstellen?
De keuze van de taal die wordt gebruikt in de arbeidsrelaties tussen werkgevers en hun personeel, is in België niet vrij. Wanneer welke taal?
Een vervangingsovereenkomst wordt opgesteld om bij afwezigheid van een werknemer een andere persoon aan te werven. Wat moet er in dit contract staan?
Op het ogenblik van indiensttreding worden de overeengekomen loons- en arbeidsvoorwaarden doorgaans schriftelijk vastgelegd in een arbeidsovereenkomst.
Een werkgever zag zich veroordeeld tot de betaling van achterstallig loon aan een werkneemster die een overeenkomst had van slechts 8 uur per week.
Bij uitzendarbeid ben je niet in dienst van het bedrijf waar je je job uitoefent, maar van een interimkantoor ...
Je hebt een concurrentiebeding afgesloten, maar hebt dit niet kunnen respecteren. Wat nu? Wat zijn de consequenties?
Ja, tegenover een concurrentiebeding staat ook een compensatie.
Nadat ik mijn contract heb getekend, kreeg ik van een andere firma een beter aanbod. Kan ik nog weg?
Er bestaat (uiteraard) geen wettelijke definitie van extralegale voordelen. Stijn Demeestere, advocaat bij Lydian, probeert toch een antwoord te geven.
Kan je een pas ondertekende contract zomaar verbreken? Of niet? We vroegen het aan Iris Tolpe, manager Legal Department - Information Knowhow bij Securex.
Bij eenzijdige wijziging van de arbeidsvoorwaarden moet steeds een evenwicht worden gezocht tussen het belang van de onderneming en dat van de werknemer.